Aleksej Navalni zapustil bolnišnico

Zdravje ruskega opozicijskega politika je dovolj dobro, da je po več kot mesecu dni zapustil bolnišnico.
Fotografija: Ruski opozicjski politik Aleksej Navalni je zapustil berlinsko bolnišnico. FOTO: Sergej Karpukhin/Reuters
Odpri galerijo
Ruski opozicjski politik Aleksej Navalni je zapustil berlinsko bolnišnico. FOTO: Sergej Karpukhin/Reuters

Ruski opozicijski politik Aleksej Navalni, ki je po zastrupitvi z živčnim strupom novičok, kar se je domnevno zgodilo v njegovi hotelski sobi v sibirskem mestu Tomsk, okreval v berlinski bolnišnici Charité, je bil odpuščen iz bolnišnice, poroča portal AP

Po dvaintridesetih dneh v bolnišnični oskrbi je stanje Navalnega dovolj dobro, da je lahko bolnišnico v torek zapustil, so sporočili iz bolnišnice. O morebitnih dolgoročnih posledicah zastrupitve je še prezgodaj soditi, je pa, »glede na pacientov napredek in sedanje stanje verjetno, da bo povsem okreval,« so dodali. 

Navalni je sporočil, da ga čaka dolgotrajna rehabilitacija. »Načrti so preprosti. Fizioterapevt vsak dan. Po možnosti rehabilitacijski center. Stanje na eni nogi. Ponovni nadzor nad prsti. Držanje ravnotežja,« je zapisal na instagramu.

Alekseja Navalnega so na zdravljenje v Berlin odpeljali dva dni po tem, ko je 20. avgusta nenadoma omedlel. Nemški zdravniki so odkrili sledove zastrupitve s strupom novičok, ki so ga v septembru njegovi podporniki domnevno odkrili v steklenički vode v njegovi hotelski sobi. Zastrupitev opozicijskega politika je ohladila odnose med Nemčijo, ki poziva k preiskavi, in Moskvo, ki navedbe o zastrupitvi zanika. 

​Tiskovni predstavnik ruskega predsednika Vladimirja Putina Dmitrij Peskov je dejal, da ga veseli, da »gre bolniku res na bolje«, in mu zaželel hitro okrevanje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Preberite še:

Komentarji: