Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Kako resno je s Silviom Berlusconijem?

Po težavah s srcem in prostato je septembra lani prebolel covid-19, letos pa je 84-letnik že četrtič v bolnišnici.
Vodja stranke Naprej Italija Silvio Berlusconi je spet v bolnišnici. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Vodja stranke Naprej Italija Silvio Berlusconi je spet v bolnišnici. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
STA, P. M.
11. 5. 2021 | 16:34
1:39
Nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija so že četrtič letos sprejeli v bolnišnico, so povedali viri iz njegove stranke Naprej Italija. V bolnišnico je moral zaradi posledic covida-19, ki ga je prebolel septembra lani, poročajo tuje tiskovne agencije.

84-letnik je milansko bolnišnico San Raffaele nazadnje zapustil konec aprila. Tam je preživel skoraj cel mesec, opravili pa so vrsto pregledov.

Berlusconija so sicer leta 2016 operirali na srcu, spopadel se je že tudi z rakom na prostati. Januarja letos je moral v bolnišnico v Monaku zaradi težav s srcem, medtem ko je septembra lani prebolel okužbo z novim koronavirusom, ki jo je opisal kot »najnevarnejši izziv svojega življenja«. Od takrat je večino časa posvetil okrevanju, in sicer v hiši svoje hčerke Marine v francoski Provansi.

Trenutno na sodišču v Milanu proti njemu poteka sojenje zaradi obtožb, da je podkupoval priče, da so lažno pričale o njegovih domnevnih spolnih orgijah oziroma t. i. zabavah bunga bunga. Gre za že tretje sojenje v aferi, v središču katere je Maročanka Karima al Mahrough, bolj znana kot Ruby, ki naj bi ji Berlusconi plačeval za spolne usluge, ko je bila še mladoletna.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine