Letalo na 10.000 metrih ostalo brez sprednjega okna

Letalo družbe Sichuan je moralo zasilno pristati na jugozahodu Kitajske.
Fotografija: Desno vetrobransko steklo je med letom izpadlo. FOTO: Twitter/China Aviation Review
Odpri galerijo
Desno vetrobransko steklo je med letom izpadlo. FOTO: Twitter/China Aviation Review

Let airbusa A319, na katerem je bilo 119 potnikov in devet članov posadke, bi se lahko končal zelo tragično, potem ko je letalo na okoli 10.000 metrih izgubilo del sprednjega vetrobranskega stekla. Zaradi tehnične napake je letalo začelo dekompresirati, v incidentu sta bila poškodovana eden izmet pilotov in član posadke.

Iz pilotove kabine je posesalo dele letala, zato je morala posadka letalo voditi ročno ob zasilnem pristanku v mestu Chengdu.

Letalo je bilo na poti iz Chongqinga v glavno mesta Tibeta Lhaso. Ob zasilnem pristanku so počile gume na letalu.Incidenti s poškodovanimi vetrobranskimi stekli se pogosto dogajajo, ponavadi zaradi ptic ali udarov strel, a to, da povsem odpade steklo, se dogaja redko. Leta 1990 je enega izmed pilotov na letu 5390 družbe British Airways delno posesalo iz pilotske kabine, a je incident preživel. V začetku meseca pa je letalo družbe Southwest Airlines zasilno pristalo, potem ko je počilo steklo v kabini letala.

Komentarji:

Mnenja

Dmitro Kuleba, minister za zunanje zadeve Ukrajine, Josep Borrell, visoki predstavnik EU za zunanje zadeve in varnostno politiko ter podpredsednik evropske komisije
Več...