Musk zanikal, da bi ga na čelu Tesle nasledil James Murdoch

Časopis Financial Times je včeraj objavil, da naj bi ga na mestu predsednika upravnega odbora Tesle nasledil sin medijskega mogotca Ruperta Murdocha.
Fotografija: Elon Musk je pisanje Financial Timesa danes zanikal. »To ni res,« je bil kratek. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Elon Musk je pisanje Financial Timesa danes zanikal. »To ni res,« je bil kratek. FOTO: Reuters

Elona Muska naj bi na mestu predsednika upravnega odbora Tesle nasledil James Murdoch, sin avstralskega medijskega mogotca Ruperta Murdocha, je včeraj pisal Financial Times. Bil naj bi glavni favorit.

Kot je znano, Musk, ustanovitelj in prvi mož avtomobilskega tehnološkega podjetja, ne bo več vodil odbora direktorjev, kar je posledica njegovega zavajajočega tvitanja, da bo odkupil podjetje in ga umaknil z borze.Znano je tudi, da je zatem z ameriškim nadzornim organom dosegel poravnavo, podjetje in Musk pa bosta morala plačati 40 milijonov dolarjev kazni. Musk sicer še vedno lahko ostane glavni izvršni direktor družbe.

Danes je Musk pisanje Financial Timesa zanikal. »To ni res,« je bil kratek. Širše ni želel komentirati.Murdoch, od lani neizvršni član uprave Tesle, bo sicer odstopil kot izvršni direktor družbe 21st Century Fox, namreč po končani prodaji dela družbe Waltu Disneyju. Ta teden je odstopil še iz sveta Skya.

Preberite še:

Komentarji: