Novičok so našli v steklenički za parfum

Britanska policija še ne more potrditi, da sta oba primera zastrupitve z živčnim strupom povezana.
Fotografija: Britanska policija še ni potrdila, ali gre v obeh primerih zastrupitve za novičok iz iste zaloge. FOTO: Matt Dunham/AP
Odpri galerijo
Britanska policija še ni potrdila, ali gre v obeh primerih zastrupitve za novičok iz iste zaloge. FOTO: Matt Dunham/AP

London – Brat zastrupljenega Charlieja Rowleyja je za britanski BBC povedal, da je njegov brat stekleničko za parfum našel. Petinštiridesetletni Britanec je pri zavesti, a še vedno v kritičnem stanju. Njegova žena je Dawn Sturgess je zaradi izpostavljenosti strupu dober teden po zastrupitvi z živčnim plinom umrla.   

Policija je že pred tem pojasnila, da so živčni strup našli v steklenički na domu zastrupljenega na severozahodu Anglije. Parfumsko embalažo so našli v kraju Amesbury, ki leži nedaleč stran od mesta Salisbury, kjer so pred štirimi meseci v parku našli nezavestnega nekdanjega ruskega agenta in njegovo hči. Za zdaj ne morejo potrditi, da prihaja novičok, s katerim sta se zastrupila Rowley in Sturgessova, iz iste zaloge kot tisti, s katerim sta se marca zastrupila nekdanji ruski agent Sergej Skripal in njegova hči Julija.  

Sin Sturgessove, devetnajstletni Ewan Hope, je ameriškega predsednika Donalda Trumpa pozval, naj smrt njegove matere omeni na današnjem uradnem srečanju z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

 

Komentarji: