Palestinci na Zahodnem bregu bodo pošto prejeli z osemletno zamudo

Pisma in paketi so se od leta 2010 kopičili v sosednji Jordaniji, ker Izrael ni dovolil, da bi jih dostavili na palestinska ozemlja.
Fotografija: Zaposleni na pošti so v zadnjih dneh kupe pisem in paketov razvrščali v mestu Jeriho na Zahodnem bregu. FOTO: Mohamad Torokman/Reuters
Odpri galerijo
Zaposleni na pošti so v zadnjih dneh kupe pisem in paketov razvrščali v mestu Jeriho na Zahodnem bregu. FOTO: Mohamad Torokman/Reuters

Palestinci na Zahodnem bregu bodo kmalu prejeli več kot deset ton pošte, ki jo je Izrael zadrževal zadnjih osem let, poročajo tuje tiskovne agencije. Pisma in paketi so se od leta 2010 kopičili v sosednji Jordaniji, ker Izrael ni dovolil, da bi jih dostavili na palestinska ozemlja.

Nekateri naslovi se ne vidijo več. FOTO: Mohamad Torokman/Reuters
Nekateri naslovi se ne vidijo več. FOTO: Mohamad Torokman/Reuters


Izraelske oblasti sicer poudarjajo, da bo tokratna dostava pošiljk izjema, da pa si prizadevajo, da bi v prihodnje uresničevali dogovor iz leta 2016, po katerem bo pošta iz sveta lahko prispela neposredno na Zahodni breg.
Zaposleni na pošti so v zadnjih dneh kupe pisem in paketov razvrščali v mestu Jeriho na Zahodnem bregu. Med pošiljkami so tudi invalidski vozički in igrače, ki so jih številni že zdavnaj prerasli. 

Med pošto so invalidski vozički in igrače. FOTO: Mohamad Torokman/Reuters
Med pošto so invalidski vozički in igrače. FOTO: Mohamad Torokman/Reuters


Na pošti sicer opozarjajo, da nekateri vendarle ne bodo dobili pošiljk, ki so jim bile namenjene. Iz nekaterih je namreč že iztekla vsebina, na drugih so naslovi tako obledeli, da jih ni mogoče prebrati. 

Preberite še:

Komentarji: