Papež zaradi težav s kolenom pristal na vozičku

Danes je prvič uporabil voziček na javnem dogodku: na njem se je pripeljal na srečanje katoliške organizacije redovnic.
Fotografija: Frančišek že več tednov trpi za bolečinami v kolenih in je zaradi tega odpovedal več dogodkov, v zadnjih dneh pa je imel tudi težave s hojo.  FOTO: Alberto Pizzoli/AFP
Odpri galerijo
Frančišek že več tednov trpi za bolečinami v kolenih in je zaradi tega odpovedal več dogodkov, v zadnjih dneh pa je imel tudi težave s hojo.  FOTO: Alberto Pizzoli/AFP

Papež Frančišek, ki že več tednov trpi zaradi bolečin v kolenu, je danes prvič uporabil voziček na javnem dogodku. Na njem se je pripeljal na srečanje katoliške organizacije redovnic, poročajo tuje tiskovne agencije.

Papež je voziček sicer že uporabljal po operaciji na črevesju lani poleti, tokrat pa se je 85-letni Frančišek v njem prvič pojavil na dogodku, odprtem za medije, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Frančišek že več tednov trpi za bolečinami v kolenih in je zaradi tega odpovedal več dogodkov, v zadnjih dneh je imel tudi težave s hojo. V sredo mu je na redni tedenski avdienci na Trgu svetega Petra moral pomagati vstati s stola njegov pomočnik.

Tokrat se je 85-letni Frančišek v vozičku prvič pojavil na dogodku, odprtem za medije. FOTO: Alberto Pizzoli/AFP
Tokrat se je 85-letni Frančišek v vozičku prvič pojavil na dogodku, odprtem za medije. FOTO: Alberto Pizzoli/AFP

Vatikan ni uradno sporočil natančne narave njegovih zdravstvenih težav, glede na navedbe virov pa menda ima kronični artritis. Sam papež je že omenil, da ima v kolenu poškodovano vez.

V intervjuju za časnik Corriere della sera, objavljenem v torek, je dejal, da ga čaka zdravstveni poseg. Viri v Vatikanu so nato za AFP povedali, da gre za injekcijo protivnetnih zdravil, kirurškega posega pa naj trenutno ne bi načrtoval. 

Preberite še:

Komentarji: