Petletnega preživelega v nesreči v Italiji bodo premestili iz intenzivne nege

Deček, edini preživeli v tragediji ob jezeru Maggiore, se je prebudil, njegovo stanje je sicer še vedno kritično.
Fotografija: Na kraju nesreče je življenje izgubilo 13 ljudi. Dva otroka so po nesreči prepeljali v bolnišnico, vendar je pozneje eden umrl. FOTO: Miguel Medina/Afp
Odpri galerijo
Na kraju nesreče je življenje izgubilo 13 ljudi. Dva otroka so po nesreči prepeljali v bolnišnico, vendar je pozneje eden umrl. FOTO: Miguel Medina/Afp

Življenje petletnika, ki je minuli teden edini preživel nesrečo kabinske žičnice, je bilo resno ogroženo, zdaj pa se njegovo zdravstveno stanje vendarle nekoliko izboljšujejo, poroča The Guardian. Eitan Biran se je prebudil in že govoril s svojo teto, kmalu naj bi ga premestili iz intenzivne nege.
 

Premestitev iz intenzivne nege


V tragični nesreči kabinske žičnice je umrlo 14 oseb, vključno s starši omenjenega otroka ter njegovim mlajšim bratom in starimi starši. Na kraju nezgode je umrlo 13 oseb, še enega otroka so skupaj z Eitanom po nesreči prepeljali v bolnišnico, vendar je tudi ta pozneje umrl.

image_alt
Umor zaradi pohlepa nad jezerom Maggiore


»Eitan je zdaj buden in pri zavesti v intenzivni negi. Pogovarja se s svojo teto in se zaveda okolice,« je povedala predstavnica torinske bolnišnice. Kot je dodala, je stanje fanta s kliničnega vidika še vedno kritično, saj ima hude poškodbe vretenc in trebuha ter več zlomov.

Deček bo kljub hudim poškodbam v kratkem premeščen z intenzivne enote na oddelek bolnišnice.

Preberite še:

Komentarji: