Pogrešano mater treh otrok našli mrtvo

Zaradi obilnega deževja na Sardiniji pogrešajo še eno osebo, oblasti so evakuirale 57 ljudi.
Fotografija: Lokalne oblasti opozarjajo prebivalce na visoko stopnjo nevarnosti zemeljskih plazov. FOTO: Vigili del Fuoco/Ap
Odpri galerijo
Lokalne oblasti opozarjajo prebivalce na visoko stopnjo nevarnosti zemeljskih plazov. FOTO: Vigili del Fuoco/Ap

Stanje na Sardiniji se je poslabšalo, zlasti na jugu, kjer je ves čas nenehno deževalo, poročajo italijanski mediji.

Oblasti so iskale 45-letno žensko, ki je bila pogrešana že od včeraj od tretje ure popoldne, sedaj so potrdili, da je med neurjem izgubila življenje.

Skupaj s svojim možem in tremi hčerami je bila Tamara Maccario ujeta na strehi avtomobila. Peterica se je na lastno pest poskušala rešiti, a jim ni uspelo. Očetu se je z otroki uspelo vrniti nedaleč stran od avtomobila, mater pa so pripadniki policije s prostovoljci iskali. Za iskalno akcijo so aktivirali tudi vojaški helikopter.

Pogrešajo še eno osebo, pastirja, ki je svoje delo opravljal na območju Capa Ferrata in bi ga lahko neurje presenetilo. Češko družino, ki je prav tako veljala za pogrešano, pa so našli.



Zaradi močnega deževja so pogoji za iskanje močno oteženi. Še vedno je razglašen rdeči alarm, prav tako pričakujejo, da se bo dež čez dan okrepil ter bo prenehal šele proti večeru.

Tudi v italijanski regiji Ligurija so razglasili številna opozorila. Prebivalce opozarjajo na visoko stopnjo nevarnosti zemeljskih plazov. Obsežno deževje pa napovedujejo tudi v Piemontu, zlasti na jugozahodnih območjih regije.



Regionalna operativna družba za civilno zaščito se je odzvala na več deset klicev županov, ki so usklajevali intervencije na prizadetih območjih. Približno šestdeset ljudi je bilo evakuiranih, v opozorilu pa so prebivalce pozvali, naj se v nevarnih okoliščinah ne zatečejo v avto. Šole in javne ustanove bodo danes še vedno zaprte.

Na letališču Cagliari Elmas so se razmere izboljšale, zato danes zjutraj ni bilo odpovedanih letov. Še vedno so številne ceste zaprte in neprehodne.

Reševalci so pomagali tudi noseči ženski, ki so jo v spremstvu policije pripeljali v lokalno bolnišnico, kjer je brez zapletov rodila.

Preberite še:

Komentarji: