Harry in Meghan sporočila novico o rojstvu hčerke Lilibet

Ime njunega drugega otroka v celoti je Lilibet »Lili« Diana Mountbatten-Windsor. Rodila se je v Santa Barbari v Kaliforniji.
Fotografija: Prvorojenec Harryja in Meghan Archie, ki je 6. maja dopolnil dve leti, je dobil sestrico. FOTO: Toby Melville/Reuters
Odpri galerijo
Prvorojenec Harryja in Meghan Archie, ki je 6. maja dopolnil dve leti, je dobil sestrico. FOTO: Toby Melville/Reuters

Princ Harry in Meghan oziroma vojvoda in vojvodinja Susseška sta objavila novico o novi članici britanske kraljeve družine. Drugič sta postala starša.

Njun drugi otrok je hčerka, njeno ime je v celoti – kot poroča BBC –  Lilibet »Lili« Diana Mountbatten-Windsor. Rodila se je v petek ob 11.40 v bolnišnici Cottage Hospital v Santa Barbari v Kaliforniji. Harry je bil ob porodu prisoten.

image_alt
Meghan in Harry bosta znova zibala

 

Osma v vrsti za prestol


Tako novorojenka, ki je trenutno osma v vrsti za britanski prestol, kot mati sta zdrava, je še objavil par. Razložila sta tudi, odkod odločitev za ime Lilibet. To je vzdevek kraljice Elizabete II., novorojenkine prababice. Imela ga je v otroštvu. Diana v imenu pa je seveda poklon Harryjevi materi, princesi Diani, žrtvi nesreče v avtomobilu leta 1997.

FOTO: Michele Spatari/AFP
FOTO: Michele Spatari/AFP

 

Blagoslovljena s prihodom hčerke


Katero ime malčice se bo obdržalo? Sodeč po izjavi Harryja in Meghan zaenkrat kaže, da Lili. 

»4. junija sva bila blagoslovljena s prihodom hčerke Lili. Več je, kot sva si lahko kadarkoli predstavljala, hvaležna ostajava za ljubezen in molitve, ki sva jih bila deležna s sveta. Hvala vam za trajno prijaznost in podporo v tem zelo posebnem času za našo družino,« sta zapisala.

Malčica se je rodila v petek ob 11.40 v bolnišnici Cottage Hospital v Santa Barbari v Kaliforniji. Harry je bil ob porodu prisoten. FOTO: Daniel Dreifuss/Reuters
Malčica se je rodila v petek ob 11.40 v bolnišnici Cottage Hospital v Santa Barbari v Kaliforniji. Harry je bil ob porodu prisoten. FOTO: Daniel Dreifuss/Reuters

 

Rojstvo deklice napovedala v intervjuju z Oprah


Da pričakujeta deklico, ki je ob rojstvu tehtala 2650 gramov, je sicer 39-letna Meghan javno napovedala v intervjuju z Oprah Winfrey, ki je odmeval predvsem zaradi obtožb rasizma na račun britanske kraljeve družine in zaradi njenih besed, da je razmišljala celo o samomoru. 36-letni Harry se ji je v pogovoru pridružil zatem.

V dveurnem intervjuju s kraljico ameriških voditeljev oddaj Susseška nista vrnila strelov le medijem, ampak vsej kraljevi družini. Edina neomedeževana je ostala kraljica Elizabeta II., vse druge pa je najprej Meghan sama in na koncu skupaj s Harryjem obtožila laži, slabih namenov ali vsaj ignoriranja njunega trpljenja.

FOTO: Jeremy Selwyn/AFP
FOTO: Jeremy Selwyn/AFP

 

V Buckinghamski palači izrazili navdušenje nad novico


V Buckinghamski palači so se na novico o rojstvu Lilibet »Lili« Diana Mountbatten-Windsor odzvali z izjavo, da je navdušila tako kraljico kot Harryjevega očeta, princa Charlesa, njegovega brata, princa Williama, in ženo le-tega, Kate.

Preberite še:

Komentarji: