Razkosane ude skrivala v otroškem vozičku

Partnerja v ljubezni in zločinu. Večino žrtev sta tudi spolno zlorabila.
Fotografija: V Mehiki je kriminal vsakdanji pojav. FOTO: AFP
Odpri galerijo
V Mehiki je kriminal vsakdanji pojav. FOTO: AFP

Naokoli sta se vsak dan sprehajala z otroškim vozičkom, toda izkazalo se je, da sta notri vozila človeške ude umorjenih žensk in otrok. Policija v Mehiki je tako aretirala par, ki naj bi bil povezan z vsaj desetimi umori, resnična številka pa je verjetno še precej višja.

Preiskovalci so človeške ude umorjenih ljudi našli tudi v njunem stanovanju in v bližnjem objektu. Shranjeni so bili v vedrih s cementom in v hladilniku.


 

Vedno sta bila z otroškim vozičkom


Ker je preiskava še v začetni fazi, še niso potrdili, katerim osebam pripadajo razkosani udi, vendar vse več indicev kaže, da gre za izginule ženske in otroke v bližnji soseski Ecatepec.

Policija je ustavila par po izginotju 28-letne Nancy Huitron in njene dvomesečne hčerke Valentine, ob prvem pogovoru pa so v njunem otroškem vozičku opazili človeške ude. Na zaslišanju je moški – za javnost so ga poimenovali Juan Carlos – takoj priznal krivdo, zraven pa potrdil, da je skupaj s partnerico umoril tudi druge ženske, nekatere med njimi sta spolno zlorabila.

Nancy Huitron so jo pogrešali že dalj časa. FOTO: Splet
Nancy Huitron so jo pogrešali že dalj časa. FOTO: Splet


Razkosana telesa sta prodajala, enako velja za osebno lastnino žrtev. Sosedje morilskega para so zatrdili, da so ju nenehno videvali, kako se sprehajata z otroškim vozičkom.
 

Se lahko najprej stuširam?


V Ecatepecu, predmestju Ciudada de Mexica, je izginilo že več žensk, vendar največkrat ne najdejo niti posmrtnih ostankov. Mehika je sicer država z največ izginulimi ženskami na svetu. Med januarjem in aprilom letos je neznano kam izginilo 395 ljudi, od tega 207 žensk. Največ izginotij je na območjih, kjer so večinoma nastanjene kriminalne družbe.

Kljub temu je Juan Carlos ob aretaciji prosil policijo, če se lahko pred odhodom na policijsko postajo stušira. »Nisem umazan kriminalec,« jim je rekel.

Komentarji: