Šestletni Ravi po 16 urah reševanja iz 60 metrov globokega jaška na varnem (VIDEO)

Včeraj popoldne je med igro padel v nezavarovan jašek, rešili so ga s pomočjo vzporednega jaška, izvrtanega čez noč.
Fotografija: FOTO: SWNS
Odpri galerijo
FOTO: SWNS

Reševanje šestletnega dečka, ki je včeraj popoldne po lokalnem času v vasi Thorandale v Indiji, okoli 70 kilometrov oddaljeni od mesta Pune, nesrečno padel v 60 metrov globok jarek, je doživelo srečen konec, so danes potrdile lokalne pristojne službe.

Kot poroča The Indian Express, so ga rešili pripadniki Nacionalne službe za primere nesreč. Včeraj ob 20. uri so začeli vrtati vzporedni jašek, do dečka so prišli v jutranjih urah.



Šestletnika so hitro identificirali kot Ravija Pandita Bhila, sina lokalnega gradbenega delavca, angažiranega pri gradnji cest. V nezavarovani jašek je padel včeraj okoli 16.30, sledila je akcija iskanja. Sprva so se reševanja nesrečnega dečka z vrvjo lotili policisti, a so hitro angažirali omenjene pripadnike reševalne službe.

Izkopavati so začeli ob 20. uri, že pred tem pa so začeli kopati tudi sami vaščani. Reševalci so med kopanjem naleteli na plast trdnih skal, kar je podaljšalo čas reševanja, a je bil kljub temu deček ob 9. uri zjutraj po lokalnem času že na varnem.

Komentarji: