Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Slovaški premier ni več v smrtni nevarnosti

Sodišče je za napadalca odredilo pripor. Njegova identiteta uradno ni znana, po poročanju medijev pa gre za 71-letnega nekdanjega varnostnika Juraja Cintulo.
Podpredsednik vlade in obrambni minister Robert Kalinak je sporočil, da je premierjevo zdravstveno stanje še vedno resno, a je zunaj smrtne nevarnosti. FOTO: Ferenc Isza/AFP
STA
19. 5. 2024 | 12:35
19. 5. 2024 | 12:35
1:47

Slovaški predsednik vlade Robert Fico ni več v smrtni nevarnosti, je danes sporočil podpredsednik vlade in obrambni minister Robert Kalinak. Premierjevo zdravstveno stanje je sicer še vedno resno, zato štiri dni po poskusu atentat še ostaja v intenzivni negi. 

Fico je bil v sredo žrtev poskusa atentata, ko ga je moški v kraju Handlova večkrat ustrelil. Premier se je v času incidenta rokoval s privrženci po srečanju vlade. Hudo ranjenega so nemudoma odpeljali v bolnišnico, domnevnega strelca pa aretirali. Fico je bil nekaj časa v smrtni nevarnosti, a so ga uspeli rešiti.

Premiera je napadalec ustrelil v kraju Handlova, kjer se je rokoval s privrženci po srečanju vlade. FOTO: Ferenc Isza/AFP
Premiera je napadalec ustrelil v kraju Handlova, kjer se je rokoval s privrženci po srečanju vlade. FOTO: Ferenc Isza/AFP

Sodišče je v soboto za napadalca odredilo pripor. Njegova identiteta uradno še ni znana, po poročanju slovaških medijev pa gre za 71-letnega pisatelja in nekdanjega varnostnika Juraja Cintulo.

Napad je pretresel Slovaško, kjer že dlje časa vlada napeto ozračje, med drugim tudi zaradi reform Ficove vlade. Slovaška vlada je v preteklih dneh sicer večkrat pozvala medije, politike in javnost, naj ne širijo dezinformacij ali lažnih novic glede poskusa atentata na premierja. Medije so še pozvali, naj omejijo razprave na svojih spletnih straneh in omrežjih.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine