Število žrtev eksplozije plina v Rusiji naraslo na 39 (FOTO)

V ruski regiji Čeljabinsk je zaradi zrušenja zgradbe danes dan žalovanja.
Fotografija: Ljudje se poslavljajo od žrtev. FOTO: Stringer Reuters
Odpri galerijo
Ljudje se poslavljajo od žrtev. FOTO: Stringer Reuters

Število žrtev ponedeljkove eksplozije plina v stanovanjski zgradbi v Magnitogorsku na jugozahodu Rusije se je po navedbah ruske civilne zaščite povzpelo na 39, potem ko so reševalci izpod ruševin ponoči potegnili nova trupla žrtev. V ruski regiji Čeljabinsk je zaradi zrušenja zgradbe danes dan žalovanja, ljudje se zbirajo na kraju tragedije in se poslavljajo od preminulih. 
 
Med 39 smrtnimi žrtvami je šest otrok. 38 žrtev so že identificirali. Reševalci so sicer danes še nadaljevali z iskanjem, a so ga popoldne prekinili. Ob temperaturah okoli minus 15 stopinj Celzija sicer upanja, da bi našli še koga živega, praktično ni bilo več.



V ponedeljkovi eksploziji je bilo povsem uničenih 35 stanovanj, deset drugih pa je bilo poškodovanih. V desetnadstropni stavbi, zgrajeni leta 1973, živi okoli 1100 ljudi. V delu, ki se je zrušil, je imelo bivališče prijavljeno 110 ljudi. Tiste, ki so ostali brez strehe na glavo, so namestili v bližnjo šolo.

Oblasti opozarjajo, da bi se lahko zrušil še en del stavbe, zato v ta del dostop ni dovoljen.

Stavba je močno poškodovana. FOTO: Stringer Reuters
Stavba je močno poškodovana. FOTO: Stringer Reuters


Ruska obveščevalna služba FSB je potrdila, da se je stolpnica zrušila zaradi eksplozije plina v enem od stanovanj. Guverner regije Čeljabinsk Boris Dubrovski je za sredo in danes razglasil dan žalovanja.

Smrtonosne eksplozije plina so v Rusiji dokaj pogost pojav. Tamkajšnja infrastruktura je še iz časov Sovjetske zveze, varnostnih predpisov pogosto ne upoštevajo.

Komentarji: