Tesle bodo od leta 2020 na voljo tudi v Sloveniji

Vstopna cena modela 3 bo pri 40.380 evrov, vanjo pa še niso vključeni nekateri davki in subvencije.
Fotografija: Tesle kmalu tudi neposredno v Slovenijo? FOTO: Amanda Voisard/ Reuters
Odpri galerijo
Tesle kmalu tudi neposredno v Slovenijo? FOTO: Amanda Voisard/ Reuters

Bukarešta - Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla je v petek preko družabnih medijev sporočil, da že sprejemajo naročila za svoje avtomobile modela 3, S in X , ki jih bodo v začetku leta 2020 začeli dobavljati neposredno tudi v Slovenijo, Romunijo, na Poljsko in Madžarsko.



Obenem bo, kot poročajo SeeNews, Tesla v teh državah začel postavljati oziroma širiti tudi svojo mrežo superpolnilnih postaj. Doslej so v regiji takšne postaje postavili na Slovaškem, Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem, v Romuniji pa nameravajo prvo postajo postaviti v Plovdivu na začetku leta 2020. Sicer je Tesla po svetu doslej postavila že 1400 takšnih polnilnih postaj.

Kot je razvidno iz Teslinih spletnih strani, bo vstopna cena modela 3 pri 40.380 evrov, vanjo pa še niso vključeni nekateri davki in subvencije. Za rezervacijo je potrebnega 2000 evrov predplačila, prva vozila pa bodo predvidoma dobavili v začetku prihodnjega leta.


V Sloveniji okoli 30 polnilnic


Teslina servisna centra sta med Sloveniji bližnjimi kraji trenutno med drugim v Gradcu in Padovi. Kmalu naj bi ga odprli tudi v Budimpešti, poroča STA. Polnilnic za Tesline avtomobile je medtem v Sloveniji že okoli 30, in sicer po vsej državi.

Tesle je poleg omenjene četverice držav mogoče naročiti še v ZDA, Kanadi, Mehiki, Belgiji, na Danskem, v Nemčiji, Španiji, Franciji, Italiji, Luksemburgu, na Nizozemskem, Norveškem, v Avstriji, na Portugalskem, v Švici, na Švedskem, Finskem, v Veliki Britaniji in na Irskem, v nekaterih azijskih državah, med njimi na Kitajskem, Japonskem in v Južni Koreji, ter v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Preberite še:

Komentarji: