Trump se spet oglaša

Po izgonu z največjih družbenih omrežij se sporni republikanec vrača v javnost z lastno spletno stranjo.
Fotografija: Še pred sklepom družbenih omrežij za stalni izgon ali proti njemu je Trump predstavnil svojo spletno stran. FOTO: Olivier Douliery/AFP
Odpri galerijo
Še pred sklepom družbenih omrežij za stalni izgon ali proti njemu je Trump predstavnil svojo spletno stran. FOTO: Olivier Douliery/AFP

Pri facebooku in twitterju bodo danes odločali, ali bodo za vedno izobčili prejšnjega republikanskega predsednika ZDA, Donald Trump pa je že pred tem naznanil svojo komunikacijsko platformo www.DonaldJTrump.com/desk. Prek nje bo sporni republikanec omogočal tudi posredovanje svojih sporočil na drugih portalih, ob verjetnem nadaljevanju blokade pa je najbrž le vprašanje časa, kdaj bodo največja družbena omrežja preprečila tudi to.

45. predsedniku očitno ne zadostujejo uradna sporočila, pa čeprav je prej govoril o njihovi eleganci. In res se je brez posrednikov takoj brez rokavic lotil političnih nasprotnikov, najprej v lastni stranki. Kongresnico iz Wyominga Liz Cheney je ozmerjal z vojno hujskačico, razveselil se je, ker so v Utahu izžvižgali »luzerja« senatorja Mitta Romneyja.

Oba sta po vdoru Trumpovih privržencev v kongres glasovala za ustavno obsodbo, nekdanji predsednik pa iz svojega floridskega posestva Mar-a-Lago še naprej zatrjuje, da so mu bile volitve ukradene. V arizonski občini Maricopa pravkar poteka forenzična preiskava zadnjih volitev, od katere Trump veliko pričakuje.

Ena izmed tarč Trumpovega besa je predstavnica Liz Cheney, hči nekdanjega podpredsednika ZDA. FOTO: Melina Mara/AFP
Ena izmed tarč Trumpovega besa je predstavnica Liz Cheney, hči nekdanjega podpredsednika ZDA. FOTO: Melina Mara/AFP


Če so svetovalci nekdanjemu predsedniku povedali o številnih volivcih, ki jih je odvrnilo grobo zmerjanje političnih nasprotnikov, je lekcijo pozabil, zato pa močno namiguje na ponovno predsedniško kandidaturo.

Republikanski nacionalni komite je Trumpove privržence zaprosil, naj skupaj s finančno donacijo pomagajo izbrati kraj prvega njegovega političnega zborovanja po dolgih mesecih, pa čeprav še niso končane preiskave dogodkov s šestega januarja. Pod drobnogledom preiskovalcev se je znašel tudi dolgoletni osebni odvetnik Rudy Giuliani.

Preberite še:

Komentarji: