Umrli deklici bodo pokopali skupaj

Oglasila sta se hčerka in brat voznika tovornjaka, ki je povzročil hudo nesrečo.
Fotografija: Hongkong
Odpri galerijo
Hongkong

Hrvaška je še vedno pretresena zaradi prometne nesreče na počivališču Zagreb–Beograd. Tovornjak je trčil v več ljudi in avtomobilov, zato sta umrli dve 14-letnici, še dve mlajši ženski pa sta huje poškodovani.

Sprva so ugibali, ali so na tovornem vozilu odpovedale zavore, toda tehnični pregled avtomobila je potrdil, da na tovornjaku ni bilo okvar, poroča Jutarnji.  



Deklici, ki sta bili na šolskem izletu v okolico Zadra, sta menda v trenutku nesreče stopili iz avtobusa na parkirišče. Tovornjak je povozil tudi dve mlajši ženski iz drugega vozila, stari 25 in 26 let, in sta huje poškodovani.

Umrli deklici Renata in Iva iz Erduta sta bili najboljši prijateljici, skupaj sta odraščali, igrali sta se na isti ulici in bili vseskozi sošolki. Prav zato so se njuni starši odločili, da ju pokopljejo drugo zraven druge, poroča Jutarnji.

FOTO: Radio Nova Gradiška
FOTO: Radio Nova Gradiška

 

Oglasila se je voznikova hčerka


Odprli so dobrodelni bančni račun, kamor lahko vsak nakaže poljubno vsoto denarja za pomoč obema družinama, ki sta ostali brez 14-letnih deklic. Za pomoč so se odločili tudi na občini Erdut, saj bodo krili stroške pogreba, poroča Jutarnji.

Oglasila se je hči voznika tovornjaka, da njen oče Ivo Filipović ni nikoli povzročil nobene druge nesreče, ima več kot 40 let vozniških izkušenj in je vzoren oče, poroča Jutarnji. »Tudi vsem v naši družini je žal, da se je zgodila takšna tragedija. Kljub temu prosim vse, da imajo razumevanje tudi za nas, saj zelo trpimo ob prebiranju vsega prezira in obsodb,« je zapisala Ivana Filipović.
 

Brata je samo gledal


Ivo Filipović je star 59 let in že 40 let vozi tovornjak. Kmalu bi moral iti v pokoj, njegovi bližnji pa pravijo, da je bil izkušen in varen voznik. Po nesreči je iz Avstrije prišel tudi njegov brat, ki je prav tako globoko pretresen. »Obiskal sem ga v priporu, toda samo gledal me je, kot da me ne prepozna,« je povedal brat za hrvaške medije.

»Ves čas razmišljam, kaj bi lahko bilo krivo za nesrečo, a ne najdem prave razlage. Imel je dovolj počitka, saj zadnji mesec ni delal veliko,« je pristavil brat. »Ne vem. Morda je šlo za črni trenutek ali črno sekundo.«

Komentarji: