V Braziliji v streljanju v lokalu enajst mrtvih

Motiv napadalcev še ni znan, po poročanju medijev je policija enega od njih prijela.
Fotografija: Število umorov v Braziliji je leta 2017 po poročanju STA doseglo rekordno raven s 64.000 umori. FOTO: Claudio Pinheiro/AFP
Odpri galerijo
Število umorov v Braziliji je leta 2017 po poročanju STA doseglo rekordno raven s 64.000 umori. FOTO: Claudio Pinheiro/AFP

V Belemu na severu Brazilije se je zgodil strelski napad, v katerem je življenje izgubilo enajst ljudi. Kot poroča Reuters, je v tem mestu skupina zamaskiranih oboroženih ljudi vstopila v lokal v Guami, revni in nasilni četrti glavnega mesta brazilske države Para, v kateri so letos evidentirali že 756 nasilnih smrti.

Tokrat je umrlo šest žensk in pet moških, ena oseba je ranjena. Motiv napadalcev še ni znan, enega od njih, ki je ranjen, je po poročanju medijev policija prijela.

Število umorov v Braziliji je leta 2017 po poročanju STA doseglo rekordno raven s 64.000 umori. Brazilski predsednik Jair Bolsonaro pa je pred kratkim podpisal odlok, s katerim je omilil omejitve na uvoz strelnega orožja in dovolil, da ljudje nosijo več streliva.

Komentarji: