V eksploziji na mostu med Kanado in ZDA ni bilo znakov terorizma

V vozilu sta umrli dve osebi, uradnik na meji pa je dobil lažje poškodbe.
Fotografija: Dogajanje na Mavričnem mostu še vedno preiskujeta FBI in kanadska policija. FOTO: Daniel Slim/AFP
Odpri galerijo
Dogajanje na Mavričnem mostu še vedno preiskujeta FBI in kanadska policija. FOTO: Daniel Slim/AFP

V preiskavi sredine eksplozije na mostu med Kanado in ZDA blizu Niagarskih slapov za zdaj niso ugotovili znakov terorističnega dejanja, je po poročanju nemške tiskovne agencije DPA povedala newyorška guvernerka Kathy Hochul. V nesreči sta umrla dva potnika v osebnem avtomobilu, ki je z veliko hitrostjo pripeljal iz ZDA na kanadsko stran mostu.

image_alt
Ameriški FBI preiskuje eksplozijo avtomobila na mejnem prehodu pri Niagari

Eksplozija je odjeknila na mejnem prehodu med ameriško zvezno državo New York in kanadsko provinco Ontario. »Lahko se pojavi več informacij, vendar na podlagi predhodne preiskave ni znakov vpletenosti teroristov,« je dejala guvernerka. Dodala je, da preiskava še poteka.

Kathy Hochul je potrdila, da sta v vozilu umrli dve osebi, uradnik na meji pa je dobil lažje poškodbe.

Po eksploziji so začasno zaprli še tri preostale mejne prehode med Kanado in New Yorkom, a so jih kasneje spet odprli. Drugje na meji in po letališčih pa so poostrili varnostne ukrepe.

Posnetek kamere, ki ga je objavila ameriška carinska in mejna zaščita, prikazuje vozilo, ki z veliko hitrostjo drvi proti mejnemu prehodu na ameriški strani, trči v robnik, nato ga odnese v zrak, ko prileti na tla, pa eksplodira.

Nesreča se je zgodila v neposredni bližini znamenitega Mavričnega mostu na ameriški strani. V ZDA danes praznujejo zahvalni dan, ko se veliko Američanov poda na pot k svojcem.

image_alt
Američani letos niso preveč hvaležni

 

Komentarji: