Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V Franciji preprečili teroristični napad s strupom

Aretirali so brata egiptovskega rodu. Novico je sporočil francoski notranji minister.
Minister je javnost o preprečitvi napada obvestil manj kot teden dni po napadu džihadistov z nožem v Parizu. FOTO: Reuters
Minister je javnost o preprečitvi napada obvestil manj kot teden dni po napadu džihadistov z nožem v Parizu. FOTO: Reuters
A. V., STA
18. 5. 2018 | 09:39
18. 5. 2018 | 13:07
1:51
Pariz – V Franciji so preprečili domnevni teroristični napad in aretirali brata egiptovskega rodu, je danes sporočil francoski notranji minister Gérard Collomb, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
 

Uporabila bi eksploziv ali strup


»Mlada moška egiptovskega rodu sta se pripravljala na napad bodisi z eksplozivom bodisi z ricinom, zelo močnim strupom,« je pojasnil minister za francosko televizijo BFMTV.

Minister je javnost o preprečitvi napada obvestil manj kot teden dni po napadu džihadista Hazmnata Azimova z nožem v Parizu, v katerem je bil ubit en človek, pet ljudi pa je bilo ranjenih. Prav po tem napadu je policija prišla na sled tudi omenjenima domnevnima teroristoma egiptovskega rodu, kdaj sta bila priprta, pa Collomb ni sporočil.
 

Od januarja 2015 preprečili 51 terorističnih napadov


Iz neuradnih virov je bilo slišati, da ju je policija prijela v Parizu 11. maja, torej le dan po napadu Azimova. Vsi trije naj bi bili iz 18. pariškega okrožja. Neimenovani vir je za AFP potrdil tudi, da naj bi eden od osumljencev že priznal načrtovanje napada.

Francija je bila zadnja leta pogosto tarča terorističnih napadov, v katerih je bilo od začetka leta 2015 ubitih 246 ljudi. Policija pa je samo od januarja 2015 preprečila še 51 načrtovanih terorističnih napadov, je že konec marca povedal francoski premier Édouard Philippe.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine