V hudem požaru poginilo najmanj 30 opic

Bivališče, zgrajeno v slogu rastlinjaka, je popolnoma pogorelo. V bivališču za opice ni preživela nobena žival.
Fotografija: Primer preiskuje policija. FOTO: David Young/Afp
Odpri galerijo
Primer preiskuje policija. FOTO: David Young/Afp

V živalskem vrtu v nemškem mestu Krefeld v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija je ponoči popolnoma pogorelo bivališče za opice. Požar je bil usoden za najmanj 30 živali, med katerimi so tudi šimpanzi in orangutani. Predvidevajo, da so požar, ki ga je gasilcem uspelo pogasiti in preprečiti širjenje na druge dele živalskega vrta, zanetili novoletni lampijoni. 

»Uresničili so se naši najhujši strahovi. V bivališču za opice ni preživela nobena žival,« je zgodaj zjutraj sporočilo vodstvo živalskega vrta.

Bivališče, zgrajeno v slogu rastlinjaka, je popolnoma pogorelo FOTO: David Young/Afp
Bivališče, zgrajeno v slogu rastlinjaka, je popolnoma pogorelo FOTO: David Young/Afp


Bivališče, zgrajeno v slogu rastlinjaka, je popolnoma pogorelo. V njem so domovali orangutani, šimpanzi, nekatere manjše opice pa tudi različne vrste ptic. Sosednji ogradi z gorilami, kjer trenutno živi sedemčlanska družina goril.

Primer preiskuje policija, živalski vrt pa je bil danes zaprt. Živalski vrt v Krefeldu sicer letno obišče okrog 400.000 obiskovalcev. Tam med drugim živijo tudi sloni, leopardi in nosorogi. Bivališče za opice je bilo odprto leta 1975 in se razteza na površini 2000 kvadratnih metrov.

Komentarji: