V Moskvi taksist zapeljal v množico ljudi

Med poškodovanimi sta tudi dve Mehičanki, ki se v Moskvi mudita zaradi svetovnega prvenstva v nogometu. Za nesrečo kriva utrujenost voznika.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Moskva - V množico ljudi v središču Moskve je včeraj zapeljal taksist in ranil osem ljudi, med katerimi sta bili tudi dve Mehičanki, ki sta v Moskvo prišli na ogled tekem svetovnega nogometnega prvenstva, poroča Reuters.

Vseh osem poškodovanih je bilo odpeljanih v bolnišnico, ena oseba naj bi bila huje poškodovana. Kot so pojasnili na mehiškem veleposlaništvu v Moskvi, sta bili Mehičanki lažje poškodovani. Med poškodovanimi je tudi ukrajinski državljan in dva Rusa.

»Zgodil se je neprijeten incident s taksijem. Voznik je izgubil oblast nad vozilom,« je na twitterju zapisal moskovski župan Sergei Sobyanin.

Voznik taksija naj bi imel licenco za opravljanje svojega dela, ki so mu jo izdali v Kirgizistanu. V množico naj ne bi zapeljal namenoma.

Po navedbah prič naj bi se taksist najprej zaletel v prometni znak, nato pa v množico na pločniku. Ena od prič je povedala, da je taksist poskušal zbežati s kraja nesreče, vendar ga je policija uspela prijeti.
 

Za nesrečo kriva utrujenost


Taksist je med množico zapeljal po nesreči, ker je bil preutrujen. Za volanom je namreč presedel 20 ur.

Na zaslišanju na policiji je povedal, da je, ko je skušal pešca spustiti čez prehod, pedal za plin zamenjal za zavoro. Dodal je, da je bil samo okoli 100 metrov od doma. »Želel sem iti domov in se malo naspati,« je povedal taksist, ki v Moskvi dela približno en mesec.

Na vprašanje, zakaj je želel pobegniti, je odgovoril, da ga je bilo strah. »Tam je bilo toliko ljudi. Mislil sem, da me bodo ubili,« je pojasnil moški iz Kirgizistana.

Komentarji: