V predmestju Pariza napadalec obglavil moškega

Policija je huje ranila domnevnega napadalca, ki je kasneje podlegel poškodbam. Francosko protiteroristično tožilstvo je uvedlo preiskavo incidenta.
Fotografija: Policija je na Twitterju zapisala, da v omenjenem delu predmestja poteka intervencija in da naj se občani izogibajo območja. FOTO: Lucas Barioulet/Afp
Odpri galerijo
Policija je na Twitterju zapisala, da v omenjenem delu predmestja poteka intervencija in da naj se občani izogibajo območja. FOTO: Lucas Barioulet/Afp

V pariškem predmestju je danes napadalec obglavil moškega. Policija je kasneje v streljanju huje ranila domnevnega napadalca, ki je kasneje podlegel poškodbam. Francosko protiteroristično tožilstvo je že uvedlo preiskavo incidenta, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Napad naj bi se zgodil pozno popoldan v bližini šole v pariškem predmestju Conflans Sainte-Honorine. Žrtev naj bi bil učitelj zgodovine, ki je nedavno v razredu kazal karikature preroka Mohameda. Domnevni napadalec je imel pri sebi nož in je grozil policiji, ko ga je izsledila, poročajo francoski mediji. Policija je na Twitterju pred tem zapisala, da v omenjenem delu predmestja poteka intervencija in da naj se občani izogibajo območja. Podobno so posvarili za bližnji kraj Eragny-sur-Oise, kjer je policija v streljanju ranila domnevnega napadalca. Ta je kasneje umrl.

Župan kraja Eragny-sur-Oise Thibault Humbert je za televizijo BFM potrdil, da je domnevni napadalec mrtev. Ob tem je izrazil ogorčenje nad nasilnim dejanjem. Tožilstvo obravnava incident kot umor, ki je povezan s teroristično organizacijo.

Francija je bila v preteklih letih večkrat tarča islamističnih napadov. Pred nekaj tedni se je pred prostori uredništva satirične revije Charlie Hebdo zgodil napad z nožem. Trenutno sicer poteka sojenje proti osumljenim vpletenosti v teroristični napad na revijo leta 2015.