V strelskem napadu štirje mrtvi in več ranjenih, strelec si je menda sodil sam

Policisti so potrdili, da je mrtev tudi osumljeni strelec, ki je bil oborožen s puško in pištolo.
Fotografija: FOTO: Michael Noble Jr./Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Michael Noble Jr./Reuters

Iz ZDA prihajajo nova poročila o strelskem napadu, in sicer so bili v streljanju v bolnišnici v Tulsi v Oklahomi po podatkih policije ubiti štirje ljudje, poroča BBC. Policisti so potrdili, da je mrtev tudi osumljeni strelec, ki je bil oborožen s puško in pištolo.

Policija je v sredo popoldne prispela na kraj dogodka v bolnišnico St. Francis v treh minutah – kar je zagotovilo, da število smrtnih žrtev ni bilo večje, piše BBC. Potrdili so, da je več ranjenih.

image_alt
Ameriške interpretacije zla

Na včerajšnji tiskovni konferenci je namestnik načelnika policije Eric Dalgleish dejal: »Trenutno imamo mrtve štiri civiliste in strelca.« Povedal je, da je po njihovih domnevah strelec, ki ga še niso identificirali, utrpel smrtne strelne rane, ki si jih je povzročil sam. Kot so povedali, je imel osumljenec na kraju dogodka eno dolgo pištolo in eno ročno pištolo. O vzrokih oziroma motivih za streljanje ni informacij.

image_alt
Strogi ukrepi proti orožju v zasebnih rokah

Namestnik Dalgleish je povedal, da je policija prejela klic o aktivnem strelcu ob 16.52 po lokalnem času (20.52 GMT) in prispela na kraj dogodka v treh minutah. »Policisti, ki so prišli, so slišali strele v stavbi in to jih je usmerilo v drugo nadstropje,« je dejal. Trenutno zaslišujejo priče po stavbi, vključno s tistimi, ki so bile v drugem nadstropju, kjer se je napad zgodil.

Policija je v sredo popoldne prispela na kraj dogodka v bolnišnico St, Francis v treh minutah. FOTO: Michael Noble Jr./Reuters
Policija je v sredo popoldne prispela na kraj dogodka v bolnišnico St, Francis v treh minutah. FOTO: Michael Noble Jr./Reuters

Stotnik Richard Meulenberg je v pogovoru za ABC News dejal, da je policija do prihoda v zdravstveni kampus »ugotovila, da je bilo nekaj ljudi ustreljenih«, nekateri pa so že umrli.

Ameriški predsednik Joe Biden je bil obveščen o streljanju v Tulsi, so v izjavi zapisali tudi uradniki Bele hiše. Prejšnjo soboto je predsednik Biden pozval Američane, naj se zavzemajo, da bi preprečili nadaljnje nasilje s orožjem po umoru 19 otrok in dveh učiteljev v šoli v Teksasu.