V raketnem napadu v Zaporožju najmanj dve žrtvi

Lokalne oblasti pravijo, da je sedem ruskih raket zadelo stanovanjske stavbe v mestu, povzročilo več požarov in precejšnje uničenje.
Fotografija: Reševalci na prizorišču, kjer so zjutraj ruske rakate zadele stavbe. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Reševalci na prizorišču, kjer so zjutraj ruske rakate zadele stavbe. FOTO: Reuters

Malo pred zoro je bilo v južnem ukrajinskem mestu Zaporožje slišati več eksplozij, regionalni guverner je obtožil Rusijo, da je z raketami napadla stanovanjske zgradbe, poroča BBC. Lokalne oblasti pravijo, da je sedem ruskih raket zadelo stanovanjske zgradbe in da so pod ruševinami ljudje.

Kot je povedal regionalni guverner, sta bili po dosedanjih podatkih v napadih ubiti dve osebi. »Ena oseba je umrla v napadu, druga pa v reševalnem vozilu,« je na telegramu zapisal Oleksandr Starukh.

»Pod ruševinami stavb je najmanj pet ljudi. Številne so rešili. Med njimi je triletna punčka. Na kraju dogodka poteka reševalna akcija.« Starukh je pred tem zapisal, da so rakete pred zoro zadele stanovanjske zgradbe in povzročile požare ter »precejšnje uničenje«. 

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Ljudi poziva k »maksimalni previdnosti« in pravi, da obstaja »velika verjetnost ponovnih raketnih napadov«.

Rusija sama dogajanja še ni komentirala. Do eksplozij je prišlo po tem, ko je ruski predsednik Vladimir Putin obljubil, da se bodo razmere v štirih regijah, ki jih je Rusija nezakonito priključila, »stabilizirale«.

Preberite še: