Google bo med junijem in avgustom znova snemal po Sloveniji

Googlovi pisani avtomobili bodo med junijem in avgustom znova krmarili po Sloveniji in zbirali podatke za tako imenovani ulični pogled oziroma street view.
Fotografija: Avtomobil za Googlov street view FOTO: Wikimedia/Luigi Novi
Odpri galerijo
Avtomobil za Googlov street view FOTO: Wikimedia/Luigi Novi

Ameriški tehnološki velikan Google bo letos poleti znova »krmaril« po Sloveniji. V nekaterih večjih slovenskih mestih bo zbiral gradivo za tako imenovani ulični pogled (street view), ki  popotnikom olajša potovanje. Med junijem in avgustom bo značilna pisana Googlova vozila mogoče opaziti v nekaterih večjih slovenskih mestih – Mariboru, Slovenj Gradcu, Celju, Trbovljah, Krškem, Novem mestu, Postojni, Ljubljani, Kranju, Novi Gorici in Kopru.

Ob tem v Googlu opozarjajo, da se zaradi dejavnikov, nad katerimi nimajo nadzora, kot so vreme ali cestne zapore, lahko zgodi, da njihovi avtomobili na teh območjih ne bodo vozili ali pa bodo manjše spremembe.

»Če je na seznamu navedeno neko mesto, lahko to vključuje tudi manjša mesta ali kraje v njegovi bližini,« še dodajajo v Googlu.


S street view v hišo Fride Kahlo


Podjetje je Slovenijo v projekt Street view uvrstilo pred štirimi leti ter od takrat podatke in posnetke večkrat osvežilo. S programom street view si lahko uporabniki Googlovih zemljevidov olajšajo potovanja ali zgolj potešijo svojo radovednost.

Ulični pogled zajema pregled ulic in krajev, pa tudi nekaterih turističnih znamenitosti 85 držav z vsega sveta. Od konca maja si na primer lahko obiskovalci spletne strani Faces of Frida z aplikacijo street view ogledajo dela znane mehiške slikarke Fride Kahlo in pokukajo tudi v notranjost njene slovite Modre hiše.
 

Komentarji: