4 dejavnosti, za katere mislite, da preprosto nimate časa

Prebral bi knjigo, ampak ... Vse bi naredil, marsikaj postoril, tudi na telovadbo bi šel, vendar enostavno nimam časa. Ste se našli med temi?
Fotografija: Koliko časa v resnici traja branje. FOTO: Cathal Mcnaughton Reuters Pictures
Odpri galerijo
Koliko časa v resnici traja branje. FOTO: Cathal Mcnaughton Reuters Pictures

O tem, kdaj je najboljši čas za vadbo, smo že velikokrat pisali. Tisti, ki se največ ukvarjamo s športno rekreacijo, pravimo, da je za večino najboljši čas za vadbo preprosto takrat, ko pač lahko vadijo.

image_alt
Točna navodila, kako postati gospodar svojega časa

Drži, drži, ampak kako priti do tega časa. O tem smo tudi že pisali (preberite vmesne članke).

Če bi le imel več časa, potem bi ... počel marsikaj, da tudi kolesar bi postal, če že hočete! Verjamemo, da je to pogosto v vaših mislih in da se boste prepoznali v stvareh, ki smo jih našteli spodaj. Srčno upamo, da boste v bližnji prihodnosti pridobili nove navade in bolje prerazporedili dnevne aktivnosti.

1. Najraje bi imeli več časa za vadbo, trening, šli v fitnes

Strokovnjaki priporočajo vsaj 30 minut vadbe na dan, petkrat na teden. Toda teh 30 minut lahko razdelimo na krajše intervale, na primer 10-minutni sprehod. Pogovore ob kavi zamenjajte s klepetom na sprehodu. Ali pa vsaj del druženja preživite aktivno, del pa v kavarni.

image_alt
Kdaj je najboljši čas za vadbo?

2. Če bi imel več časa, bi se bolj natančno posvetil vsakodnevni prehrani

Na žalost ni izgovora, saj si je za to treba nameniti približno 30 do 45 minut na dan. V raziskavi, v kateri je sodelovalo 1500 ljudi, so rezultati pokazali, da zaposleni porabijo povprečno 6 ur na teden za odgovarjanje na poslovno pošto od doma, da ne govorimo o socialnih omrežjih. To je nekaj več kot 45 minut na dan, torej ravno dovolj za pripravo okusnega obroka. Zato, če se prepoznate, izklopite obvestila in si zavežite predpasnik. Če lahko, povabite koga k sebi, pa bo še bolj zabavno, obenem pa prihranite čas.

3. Rad bi se naučil zelo dobro vsaj še en jezik

image_alt
Kaj počnete po vadbi


Obstajajo tisti, ki bi se radi naučili novega jezika, in to lahko storijo, kadar hočejo. Da bi obvladali na primer francoščino, italijanščino ali španščino, bi potrebovali približno 600 do 750 učnih ur. Da bi v enem letu tekoče govorili jezik, bi morali učenju posvetiti vsaj dve uri na dan. Kaj moreš, saj veliko časa porabiš zaman, kot ko sediš v čakalnici, ali čakaš v vrsti... Takšne trenutke izkoristi za ponavljanje glagolov in spregatev, branje besedil v jeziku, ki se ga učiš in bogatiš. svoj besedni zaklad, poslušajte besedila na pametnem telefonu ...

4. Več bi bral, veliko več

Koliko časa v resnici traja branje: če berete 200 besed na minuto, to pomeni, da lahko dokončate roman z 80.000 besedami v približno 6 urah in 40 minutah. Raziskave kažejo, da povprečna oseba, stara 15 let in več, preživi pred televizijo približno 2 uri in pol. Vsak dan. Dvakrat ali trikrat na teden preživite vsaj polovico tega časa s knjigo. Preprosto. Samo, roman z 80.000 besedami je težko najti, kajne?

FOTO: Voranc Vogel
FOTO: Voranc Vogel

Komentarji: