61. Pohod - Pot ob žici za vrtce

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Mestna občina Ljubljana in Timing Ljubljana sta v četrtek, 4. maja, izpeljala prvi del tridnevne prireditve »61. pohod Pot ob žici«.
Prireditev so tako že tradicionalno otvorili otroci iz Ljubljanskih vrtcev. Na sončen dan se je na Pot ob žici podalo 7.274 otrok iz 41-tih vrtcev. Prireditev se bo jutri nadaljevala s pohodi šolarjev iz osnovnih šol in dijakov srednjih šol, v soboto, 6. maja pa bodo Pot zasedli ljubitelji pohodništva in tekači Teka trojk.


Letošnja vremenska napoved je za tekače in pohodnike ugodna, zato organizator pričakuje rekordno število udeležencev. Predprijava na sobotni pohod ni potrebna. Vsak udeleženec se lahko od 6. ure dalje registrira na vhodnih kontrolnih točkah (Vič, Šiška, Bežigrad, Jarše, Polje, Fužine, Rudnik in Livada), kjer dobi kontrolni kartonček, s katerim potem pri nadaljnjih točkah zbira žige. Cilji bodo odprti do 17. ure. Vsak prehodi kolikor želi, tisti, ki bodo prehodili celotno pot v dolžini 35 km, pa bodo dobili posebno kolajno. Posebne spominske značke na prireditvi dobijo tudi vsi udeleženci katerega od krajših pohodov, in sicer na cilju v Zvezda parku.


Sobotni del prireditve je tako tudi Tek trojk na 12,5 ali 29 kilometrov v članski in veteranski kategoriji ter na 3.000 metrov za osnovne in srednje šole. Sklepno dogajanje bo tudi letos na Kongresnem trgu. V kulturnem programu bodo ob 10.30 uri tradicionalno nastopili pevci Partizanskega pevskega zbora, ob 12.00 uri pa Alya.


Prijave na Tek trojk so zaključene. Letos bo s Stritarjeve ulice štartalo kar 1340 trojk na 12,5 km in 213 trojk na daljšo preizkušnjo. Trojk iz osnovnih in srednjih šol je skupaj 491.

ZAPORE CEST !
V času prireditve so zaradi zapore cest in začasne prometne ureditve predvidene spremembe v prometu.
FOTO: Damjan Končar

Več iz te teme:

Komentarji: