BTC City je že v dirkalni sezoni

Srečno in uspešno sezono želimo vsem kolesarkam
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Dekleta so pripravljena. Strade Bianche je med prvimi dirkami v sezoni. Zaradi neverjetno težkih vremenskih razmer, je moč sklepati, da bo to tudi najtežja v celi sezoni. Pa vendar ostaja kolesarsko prepričanje, da same kolesarke naredijo dirko težko ali ne.

Pred vsako sezono ekipe skrbi, kaje je naredila konkurenca in ali bodo zadovoljili pričakovanja.
Nič drugače ni tudi v ekipi BTC City Ljubljana. Pričakovanja so, kot se za motivirana dekleta spodobi velika, vendar bo najprej treba imeti za seboj nekaj dirk.
Cilj je z nekaterimi dekleti priti še bližje vrhu in pričakuje se, da bodo držala stik z najboljšimi, kot lani v drugi polovici sezone.

ni podpisa
ni podpisa


Kako oceniti moč ekipe?
Bujakova bo poskušala zadržati svoje mesto med prvih dvajset na svetovni lestvici. Švedinja Nilsonova, ki je januar preživela na Kanarskih otokih, želi na Giru in francoskem Touru pokazati še več kot lani, prav tako Batageljeva in Pintarjeva. Nova imena v ekipi pa so tako ali drugače vedno zelo motivirana.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

V Sieni je elita kolesark in kolesarjev končala prvo World Tour dirko v sezoni 2018, Strade Bianche. Dirka v dolžini 136 km z 32 km po belih cestah v okolici Siene se je odvijala v ekstremno težkih pogojih, močni nalivi dežja od štarta do cilja, veter in posledično razmočene ter blatne ceste na makadamskih odsekih so otežili nastop kolesark. Kljub izjemnim razmeram je Eugenia Bujak dirko končala na 28. Mestu, Bujakova se je od začetka do konca borila z vsemi močmi v glavnini a na koncu tudi njej razmere niso prizanesle za višjo uvrstitev.

ni podpisa
ni podpisa

 

Urška Žigart in Anastasiia Iakovenko, ki se je  ravno vrnila iz svetovnega prvenstva na dirkališču, zaradi časovnega limita nista bili uvrščeni, čeprav sta končali dirko. Pintar Urša, Hanna Nilsson in Batagelj Polona so zaradi podhladitve odstopile.

Zmagala je članica ekipe Boels Dolmans Van Der Breggen Anna, pred Niewiadomo Katarzyno in tretje uvrščeno Longo Borghini Eliso.  

ni podpisa
ni podpisa

Foto: FB Strade Bianche in BTC City

 

Več iz te teme:

Komentarji: