Dober rezultat Bujakove v cirkusu Flanders ture


Kolesarjenje je cirkus in če je katera dirka dokaz za to trditev, je to zagotovo tura Flanders v Belgiji. Dekleta kolesarske ekipe BTC City Ljubljana so bila v nedeljo umetnice Flanders arene, zvezda dneva pa zagotovo Eugenia Bujak, ki je med absolutnim svetovnim vrhom končala na 17. mestu.

Za Bujakovo sta na 50. in 53. mestu dirko zaključili Polona Batagelj in Martina Ritter. Tekmo je sicer uspešno zaključila samo polovica udeleženk. Urša Pintar, Špela Kern in Mia Radotič so odstopile po približno sto kilometrih. Dirko je z impresivnim solo pobegom dobila Italijanka Elisa Longo Borghini iz ekipe Wiggle Honda.

Flanders je dirka superlativov. Je ena najtežjih, najbolj norih in najbolj nevarnih dirk, zagotovo pa dirka z največ gledalci (več kot pol milijona jih je bilo ob poti). Tudi dejstvo, da je letos potekala na Veliko noč, tega ni spremenilo. V Belgiji je tura Flanders, katero Belgici imenujejo "De Ronde", bolj sveta od nje.

Dan po De Rondu so dekleta zaključila Grand Prix Dottignies na jugu Belgije. Mia Radotič je zaključila 18. v skupinskem šprintu, Eugenia Bujak je bila 27., Urša Pintar 32., Polona Batagelj 62., Olena Pavlukhina 81. in Martina Ritter 90.

Naslednja dirka ekipe bo Ronde van Gelderland na Nizozemskem, in sicer 22. aprila, sledil pa ji bo svetovni pokal Flèche Wallogne 22. aprila.

Več iz te teme:

Komentarji: