Golf na Otočcu.V Turčijo potuje Drago Bilič

Fotografija: Foto: Mirko Kunšič
Odpri galerijo
Foto: Mirko Kunšič

Z osebno noto jamčim, da je ta prispevek verodostojen.  Nikogar ni bilo treba klicati na Golf zvezo Slovenije in spraševati. Potrebno se je bilo le dovolj zgodaj prijaviti za turnir pokalnega prvenstva Slovenije, seniorjev, ki je bil tokrat na golf  igrišču  Grad  Otočec v Struški gmajni.  Prišlo nas je 82, kar je za turnirje veliko.

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


Na blagajni je bilo potrebno  plačati  42 evrov za igralnino. 18 evrov  je  za kosilo in obdelavo rezultatov je primaknil klub, ki »pošilja« ekipe na tekmovanja.  Tudi pisna prošnja GK Otočec, da bi premaknili start za eno uro, zaradi napovedane vročine, pri sekretarju GZS ni bila  uslišana.

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


Vsi smo, tako ali drugače,  zdržali domala pet ur na žgočem soncu  minulega četrtka, ko so termometri  kazali plus 33 stopinj ! Brez dveh litrov popite vode pač ni šlo. 18 lukenj igrišča na 5811 metrov dolgem in razgibanem  igrišču s klanci in spusti je rezultatsko, s 4 udarci čez par igrišča, zmogel kot prvi Klavdij Godnič iz GK Lipica. Brane Svetlin, G&CC Diners in Gašper Pelko GK Otočec sta si delila drugo mesto z udarcem več kot Godnič, Jernej Pavlič, GK Bled pa je bil tretji.

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


Samo dan pozneje je bilo zasebno, Royal Bled golf igrišče, prizorišče kvalifikacijskega turnirja Turkish Airlines World golf, Golf  CUP. Hkrati je turnir na 18 luknjah začelo, v skupinah po štiri, 76 igralcev. Če je bilo samo dobrih deset ur prej 33 in več stopinj, so nočne in dopoldanske nevihte ohladile ozračje na jutranjih 13 stopinj Celzija na Royal golf igrišču.


Vzdrževalci  so omogočili vsem enake pogoje igranja. Zastopnik Turkish Airlines, Gregor Grozel  iz regionalne pisarne letalske družbe, ki letno prepelje z letali po vsem svetu 70 milijonov  potnikov nam je povedal, da so se za najboljše golf igrišče daleč naokrog , Royal Bled, odločili tudi  zato, da so  s tem še poudarili veljavo kvalifikacijskega turnirja, enega  mnogih, ki vse zmagovalce turnirjev iz  70 držav pelje na dvodnevni  finalni turnir v Turčijo. Letalska družba TA omogoči  najboljšim desetim finalnega turnirja, da lahko dan pred world golf cup turnirjem  igrajo na PRO-AM tekmovanju, kjer je v skupini po en profesionalec, ki nato štiri dni igra na tem turškem, svetovno  odmevnem  turnirju,  z več milijonskim nagradnim skladom.

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


»Turkish Airlines omogoča potnikom že 12 let dnevne lete iz letališča dr. Jožeta Pučnika  v Istambul.  Za amaterske igralce golfa smo prvi tak turnir organizirali leta 2014 na igrišču na Mokricah in nato vsako leto. Prvi neto zmagovalec je bil Mitja Reinhart, ki je nato tudi zmagal v finalu  v Turčiji in imel čast, da je lahko PRO-AM turnir odigral s Švedom Henrikom Stensonom, top deset med svetovnimi poklicnimi igralci golfa. Vesel sem, da je Mitja tudi letos v dobri igralski formi, bil je drugi v neto in prvi v bruto razvrstitvi. Iskrene čestitke gredo prepričljivemu zmagovalcu, Dragu Biliču iz GK Ptuj,« je še dodal Gregor Grozl, ki je nato, skupaj s sodelavcema in generalnim  direktorjem Turkish Airlines Slovenija, Nesih Gumus podelil priznanja najboljšim.
Zmagovalec in potnik v Turčijo, na World Golf Cup, z 42 neto točkami, Drago Bilič iz GK Ptuj je posebej za Polet.si dejal .

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


»Golf igram štiri leta . Prve zamahe sem delal z učiteljem golfa Damjanom Murgljem. Moj trenutni hendikep je 14.7. Za turnir so me prepričali in prijavili golfski prijatelji. Na turnir sem dobesedno priletel iz Švedske, kjer se ukvarjam s strateškim menagmentom.  Dokončno sem se prepričal, da je  obnovljeno igrišče Royal Bled golf  zahtevno.  Reševal sem se z natančnimi in dolgimi pati. Upam, da bom lahko našel čas za pot na turnir v Turčiji,« je še dodal Drago Bilič.
Na sredozemskih igrah v Španiji so včeraj začeli z igro tudi člani slovenske golf reprezentance. Slovenske barve zastopajo najmlajša, 14 letna Pia Babnik, Vida Obersnel in Ana Belac, ki j e posebej za te igre priletela iz ZDA, kjer študira. Tam študira tudi Žan Luka Štirn, ki si po prvem dnevu turnirja, odigrali bodo štiri kroge, deli prvo mesto med posamezniki. Skupaj z Luko Nagličem in Kristijanom Vojteh Burkelca pa ekipno tretje mesto med 12 ekipami. Tretje ekipno so tudi dekleta med sedmimi ekipami.
 

Več iz te teme:

Komentarji: