Golf. V Prekmurju je pravo golfsko vrvenje

Fotografija: Foto: Mirko Kunšič
Odpri galerijo
Foto: Mirko Kunšič

Danes, v četrtek se je s prvim od štirih krogov igranja, na golf igrišču Livada Moravske Toplice začelo 15. mednarodno amatersko prvenstvo za dekleta in fante. V soboto bodo, po 72 odigranih luknjah, od zadnjega deževja razmočenega igrišča, znani najboljši.

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


V torek in v sredo pa so se četrtič srečali mladi igralci reprezentanc Slovenije in Srbije. Kot nam je povedal  selektor in glavni trener Uroš Gregorič so pred štirimi leti prvič zmagali na blejskem golf igrišču. Naslednje leto so bili Slovenci poraženi. Z zmago so se lani vrnili iz gostovanja v Srbiji. Tudi letos so bili gostoljubni do gostov, a jim zmage na igrišču Livade niso dovolili.

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


Prvi dan so igrali v četvero (foursome) in zmagali 3: 0. Včeraj, v sredo  so že ob 7.30 uri začeli s posamičnimi dvoboji. Končni rezultat je letos 7.5 : 1.5.  Slovenske golfske reprezentančne barve so zastopali Žan Luka Štirn, Mark Trnovec, Luka Naglič, Kristjan Burkeljca,  Jan Hribernik in Vid Potočar.
Obe moštvi, srbsko vodi selektor in trener  Vladimir Simeunović, sta se po odigranih luknjah dobili na skupnem kosilu.


Glavna  »ikebana«  omizja  je bil prehodni pokal teh srečanj.


Danes je začelo mednarodni turnir 74 prijavljenih fantov, pogoj za nastop  je je bil hendikep 4 ali nižji in 49 deklet s hendikepom 6 ali nižjim. Prijavljeni amaterski golfisti prihajajo iz 14 držav.  Prav vsi so prišli v Prekmurje z istim ciljem. Povečati  število točk, oziroma se z rezultati tega največjega slovenskega golf turnirja uvrstiti na svetovno amatersko golf lestvico.

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


Prav ta je odskočna deska za napredovanje v tem športu, ki je ponovno uvrščen na Olimpijske igre. Med slovenskimi trenutno najbolje kotira Žan Luka Štirn, ki se je pred dnevi, po prvih dveh letih študija vrnil domov in mlada Pia Babnik, ki je na tej lestvici že med stotimi amaterskimi igralkami.
Lastniki igrišča Sava hoteli, golf igrišče Livada so se potrudili, kljub neobičajni majski moči, da so igrišče kar se je le dalo uredili za turnir tega golfskega nivoja.  Uroš Gregorič nam je v včeraj dejal, da so zelenice dobre in da, mokre kot so, dobro »prijemljajo« žogice in da je v bistvu igranje golfa na mokrih terenih lažje kot na trdih.

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič

 

 

Več iz te teme:

Komentarji: