Hlače brez naramnic

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

Ker je za moško kolesarsko garderobo na trgu že precej dobro poskrbljeno, se je slovenski izdelovalec kolesarskih oblačil za novo sezono odločil malce več pozornosti posvetiti ženski kolesarski garderobi. Tako kar zadeva kroje kot tudi dizajn in živahne sveže barve.

Zato sem ta mesec preizkusila prototip ženskih kolesarskih hlač brez naramnic, saj še vedno večina kolesark raje posega po hlačah brez naramnic kakor z naramnicami. To me je precej presenetilo, saj sem sama navajena na naramnice, ki hlače držijo na mestu. Toda kot je pokazal test, lahko tudi primeren kroj obdrži kolesarske hlače brez naramnic na mestu, brez lezenja dol in neprijetnega občutka mraza v ledvenem predelu. Bistvo se skriva v primerno krojenem pasu, ravno prav visokem in ravno prav elastičnem. Pas bo treba še malce izboljšati, da se bo res dobro oprijel ledvenega predela, toda do pomladi, ko se bo začela pomladno-poletna sezona, si jih bosteže lahko ogledale v njihovi trgovini.

Poleg novega kroja ženskih kolesarskih hlač je nova tudi podloga oziroma način, kako je šivana. Ko sem dobila hlače v roke, sem najprej opazila, da del podloge ni prišit. Seveda sem takoj dala reklamacijo, toda ni šlo za napako, ampak za novost, ki omogoča podlogi, da se med poganjanjem pedalov rahlo premika in tako sledi vašemu gibanju. To dovoljuje določeno stopnjo premikanja tudi hlačam, ki se skupaj s podlogo povsem prilagodijo gibanju in vam dajejo oporo tam, kjer je to v določenem delu obrata potrebno. Brez kakršnega koli drgnjenja in draženja kože, ki lahko privede do vnetij in poškodb. Zaradi te novosti so hlače res udobne.

V kompletu s kolesarskimi hlačami sem dobila v preizkus še kolesarsko majčko, ki je klasična ženska, telirana, z upoštevanjem ženske postave. Ker je ravno prav elastična, je primerna tudi za punce z večjim oprsjem, saj jim bo prav manjša številka, ki se bo prilegala njihovi postavi, da ne bodo več plapolale v vetru s preveliko majčko. Hlače sem dobila v preizkus v podjetju Žolna Šport.
 

Več iz te teme:

Komentarji: