Hrabro, okrepljeno in odločno v paraolimpijsko leto 2016

Slovenija v pričakovanju povečane odprave v brazilski Rio
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Do paraolimpijskih iger je ostalo še 195 dni. Zavoljo tega je letošnje leto posebno in veličastno za Zvezo za šport invalidov Paraolimpijski komite. Pričakovanja so visoka. Nekatere športnice in športniki še lovijo norme, drugi pa se pripravljajo na tekme, ki jih čakajo do iger v Braziliji.

Prihodnji mesec odbojkarice odhajajo na zadnje kvalifikacije na Kitajsko, kjer se bodo med 15 ekipami borile za eno prosto mesto za Rio.

Posebna pisarna, ki jo vodi Špela Rozman Dolenc, ureja vse logistične podrobnosti pred igrami, za paraolimpijce pa smo minuli vikend pripravili tudi posebno izobraževalno delavnico.

Dobro in resno delo športnic, športnikov, ekip ter ZSIS-POK pa so prepoznali v podjetju Lidl Slovenija, ki je danes na paraolimpijskem brunchu v Austria Trend Hotel Ljubljana postal uradni partner slovenskih paraolimpijcev.

Damijan Lazar, predsednik ZSIS-POK: »Veseli nas, da smo poleg našega glavnega sponzorja Zavarovalnice Triglav pridobili še trgovsko podjetje Lidl Slovenija. Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite se zahvaljuje vsem svojim sponzorjem, ker verjamejo v našo uspešno zgodbo in soustvarjajo naše športne sanje. Športniki invalidi s ponosom predstavljamo vizijo naših sponzorjev in se skupaj z njimi veselimo športnih uspehov. Prva velika priložnost, da se športniki invalidi predstavijo s svojimi odličnimi športnimi uspehi, bodo prav paraolimpijske igre v Riu.«

Primož Jeralič, kolesar: »Šport invalidov mora dobiti vse večjo veljavo tudi pri nas. V svetu je zavednost, da je biti športnik invalid nekaj večjega, nekaj kar ne more biti vsak. Zavedati se moramo, da vsakdo izmed nas športnikov invalid je moral skozi težko obdobje, obdobje spremembe in sprejemanje sebe v drugačni luči in to je tisto, kar nas dela posebnega, to je tisto kar daje navdih. Pobrali smo se s tal in pokazali najprej sebi in nato ostalim, da smo, da lahko z močno voljo, energijo, trmo, predanostjo, vztrajnostjo in podporo kljub invalidnosti, ki nas je zaznamovala, živimo svoje sanje. Živeti svoje sanje, daje inspiracijo širši populaciji, ki se zaradi nas zaveda vrednot življenja… Podporniki in sponzorji - brez vas si ne morem predstavljati, da bi to energijo delil z ostalimi, zato hvala vsem, ki v nas vidite več in hvala, ker nam stojite ob strani.«

koda ???

predsednik Damijan Lazar, gen. sekretarka Špela Rozman, dva predstavnika Lidl Slovenija, štirje športniki (Lena Gabršček, Darko Đurić, Alen Kobilica, Primož Jeralič)

Avstrija Trend Hotel, Ljubljana

Foto: Nebojša Tejić/STA
koda ??? predsednik Damijan Lazar, gen. sekretarka Špela Rozman, dva predstavnika Lidl Slovenija, štirje športniki (Lena Gabršček, Darko Đurić, Alen Kobilica, Primož Jeralič) Avstrija Trend Hotel, Ljubljana Foto: Nebojša Tejić/STA

Več iz te teme:

Komentarji: