Japonska dieta: popoln 14-dnevni jedilnik

Trenutno najbolj klikana dieta na spletu je obnorela tudi športne rekreativce. Ugotovili smo, zakaj.
Fotografija: Kaj je prepovedano med japonsko dieto? V dveh tednih je ob upoštevanju te diete prepovedano uživanje sladkorja, sokov, moke, alkohola, dovoljeno je le malo soli. FOTO: Arhiv Polet/Shutterstock 
Odpri galerijo
Kaj je prepovedano med japonsko dieto? V dveh tednih je ob upoštevanju te diete prepovedano uživanje sladkorja, sokov, moke, alkohola, dovoljeno je le malo soli. FOTO: Arhiv Polet/Shutterstock 

Izraz japonska dieta je danes najbolj googlana v Evropi. Če je še ne poznate, predstavljamo celoten jedilnik in priporočila.

Gre za dvotedensko dieto, med katero lahko izgubite kar sedem kilogramov. Nismo se je še lotili, tako, da bi to trditev lahko dali v narekovaje, vendar ne bomo, ker verjamemo avtorjem na spletni strani Outsideonline. Naše uredništvo nikoli ne priporoča modnih diet, ampak bi v tem primeru radi predstavili dieto, ki je dobesedno obnorela splet.

Torej, popolna hitra dieta za priprave na plažo. Marsikdo to dvotedensko japonsko dieto meša z nekoliko mlajšo dieto, ki nosi tudi besedo »japonska«, vendar je dieta z bananami, ki daje veliko slabše rezultate.

Dieta je odlična, saj uporabljate živila, ki so vedno na voljo. Po dieti se bo vaš metabolizem spremenil na boljše, tudi koža vam bo hvaležna. Kaj je prepovedano med japonsko dieto? V dveh tednih je ob upoštevanju te diete prepovedano uživanje sladkorja, sokov, moke, alkohola, dovoljeno je le malo soli. Natančneje, zaželeno je, da je vaša hrana skoraj nesoljena.

Japonska dieta - popoln meni

Med japonsko dieto je treba vsak dan piti čim več tekočine, vode, nesladkane limonade, priporočljive pa so seveda tudi lahke vaje ali 30-minutni sprehod na dan. To je popoln meni.

Prvi dan (in 13. dan)

Zajtrk: črna kava. Kosilo: 2 trdo kuhani jajci, kuhano zelje, začinjeno z malo rastlinskega olja, kozarec paradižnikovega soka brez soli. Večerja: riba na žaru ali kuhana.

Drugi dan (in 11. dan)

Zajtrk: črna kava, kos črnega kruha. Kosilo: riba na žaru ali kuhana, zelenjavna ali zeljna solata z malo rastlinskega olja. Večerja: 200 g kuhane govedine, kozarec jogurta.

image_alt
Kolo je življenje, je rekel Nejc

Tretji dan (in 8. dan)

Zajtrk: črna kava, toast (iz črnega kruha). Kosilo: velike pečene bučke, 2 jabolki. Večerja: 2 trdo kuhana jajca, 200 gramov kuhane govedine, solata iz svežega zelja z malo rastlinskega olja.

Četrti dan (in 9. dan)

Zajtrk: črna kava. Kosilo: 1. jajce, 3 velika kuhana korenja, 15 gramov trdega sira Večerja: sadje.

Peti dan (in 10. dan)

Zajtrk: Sveže korenje z limoninim sokom. Kosilo: velika kuhana ali pečena riba, kozarec paradižnikovega soka brez soli. Večerja: sadje.

image_alt
5 zdravstvenih mitov, zaradi katerih gredo zdravnikom lasje pokonci

Šesti dan (in 14. dan)

Zajtrk: črna kava. Kosilo: pol kuhanega piščanca, kuhano zelje ali korenček z malo rastlinskega olja. Večerja: 2 kuhana jajca, zelenjavna solata.

Sedmi dan (in 12. dan)

Zajtrk: čaj brez sladkorja. Kosilo: 200 gramov kuhane govedine, sadje. Večerja: izberite večerjo katerega koli dneva razen tretjega.

Komentarji: