Kdo bo najboljši na dveh kolesih?

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je sporočila, da bo ob koncu letošnje sezone, zadnji dan dirke po Abu Dabiju 11. oktobra, prvič podelila nagrade najboljšim posameznikom. Gala prireditev bo v Yas Marini, podelili pa bodo številne nagrade.

Nagrado bodo prejeli najboljši trije iz svetovne serije, zmagovalec svetovne serije med ekipami, najboljša država svetovne serije, lovoriko bosta prejela svetovni prvak in prvakinja v cestni dirki ter vožnji na čas, moška in ženska ekipa, ki sta pred dnevi v Richmondu osvojili naslov najboljšega na svetu v ekipni vožnji na čas, najboljša kolesarka v ženskem svetovnem pokalu, nagradi bosta dobila tudi trenutna lastnika najboljše znamke v vožnji na eno uro, posebna nagrada je namenjena tudi za fair play.

V Abu Dabiju bodo posebno priznanje dobili tudi najboljši na treh največjih tritedenskih dirkah sveta, Touru, Giru in Vuelti.

"Od sprintov z ramo ob rami vse do ciljne črte, do pogumnih samostojnih voženj - kolesarji so nas puščali na robu sedežev. Kolesarska gala prireditev je način, da se jim zahvalimo in jih nagradimo za izjemne predstave. Navdušen sem, da so v Abu Dabiju sprejeli prireditev," je povedal predsednik Ucija Brian Cookson.

Več iz te teme:

Komentarji: