Ko vesla zamenjajo noge

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Na zadnjo avgustovsko nedeljo, 30. avgusta 2015, se bo v idiličnem okolju Blejskega jezera, odvila 6. ponovitev Malega blejskega maratona, ki je letos prvič uvrščen tudi med teke serije Gorenjska, moj planet. Blejski mali maraton, skupaj z rekreativnim tekom na 5,9 km, vsekakor sodi med najlepše slovenske teke in predstavlja odličen zaključek poletnih počitniških tekov. Po drugi strani pa je tudi prvi resen preizkus tekaške pripravljenosti pred pomembnimi jesenskimi teki, z oktobrskim vrhuncem – Ljubljanskim maratonom.

Letošnji maraton bo potekal po ustaljeni trasi, po poteh okrog Blejskega jezera, mimo vile Bled, pod gradom, mimo Prešernove vile, vse do cilja v Mali Zaki. Poleg malega maratona na 21 km se bodo udeleženci tudi letos lahko preizkusili na krajšem rekreativnem in družinskem teku na 5,9 km, oziroma otroci na otroškem Zakijevem teku. Start malega maratona in rekreativnega teka bo ob 10.00 uri. Start otroškega Zakijevega teka pa ob 9.30 uri.

Za najmlajše bo v času teka organiziran zabavni program, odrasli pa se boste pred in po teku lahko sprehodili ob stojnicah, na katerih bodo poleg športne opreme predstavljene tudi krajevne značilnosti in dobrote. Po zaključku teka bodo na vrsti razglasitve s podelitvami praktičnih nagrad. Dogajanje bo spremljala sproščena zabava z glasbeno skupino.

Več iz te teme:

Komentarji: