Kolesarski vsevedi so se znova zbrali v Ribnem

Nagrajenci televizijskega kviza med prenosom dirke po Franciji so se že drugič zbrali v hotelu Ribno.
Fotografija: Srečni nagrajenci so si prislužili kolesarjenje s Tadejem Valjavcem. FOTO: Miroslav Cvjetičanin
Odpri galerijo
Srečni nagrajenci so si prislužili kolesarjenje s Tadejem Valjavcem. FOTO: Miroslav Cvjetičanin

Gledanost dirke po Franciji je izjemna. Razlog je povsem jasen, trenutno slovenski kolesarji krojijo vrh te najbolj pomembne kolesarske dirke na svetu. Letos je že drugič zapovrstjo slavil Tadej Pogačar, Matej Mohorič je zmagal na kar dveh etapah. Videli smo tudi smolo Primoža Rogliča in odlično delo Luke Mezgeca.

image_alt
Jesenski test tekaških copat


Vse etape je prenašala nacionalna televizija na svojem drugem programu. Priča smo bili studiu, posvečenemu dirki, ter izbranim gostom, ki so komentirali potek od začetka do konca. Tudi mi, na Delo.si, smo dirko v živo spremljali od kilometra nič do končnega cilja v Parizu. Televizijski prenos je bil zelo dobro gledan kot tudi nagradna igra hotela Ribno. Nagradna igra je bila v obliki kviza, vsako etapo so zastavili vprašanje, srečni izžrebanec, ki je pravilno odgovoril nanj, pa je dobil kolesarski vikend paket s Tadejem Valjavcem v hotelu Ribno.

Nagrajenci so se zbrali v petek, sledil je spoznavni večer z novinarjem Miho Mišičem, Tadejem Valjavcem in predsednikom kolesarskega kluba Kranj Zvonetom Zavrlom.

Naslednji dan je bil dan za kolesarjenje. Nagrajenci so se razdelili na več skupin, kajti vsi vsevedi gledalci kolesarskih dirk niso tudi kolesarji v praksi. Kot so se poimenovali, so klasični kavč strokovnjaki. Skupina s kolesarji, ki jih je vodil Tadej Valjavec, je šla skupaj s kolesarji kolesarskega kluba Kranj iz Ribnega prek Bleda in doline Radovne ter Mojstrane in Kranjske gore do Planice in nazaj.

Na poti v Planico čez dolino Radovne. FOTO: Miroslav Cvjetičanin
Na poti v Planico čez dolino Radovne. FOTO: Miroslav Cvjetičanin


Ena skupina, ki jo je vodil sam lastnik hotela Matija Blažič, je kolesarila po okoliških vaseh in dolini Radovne, še ena skupina je šla okoli Blejskega jezera, Blažičeva soproga Katarina pa je na pohod vodila vse tiste, ki ne kolesarijo. Torej vsak nagrajenec je bil aktivno vključen v svojo »nagrado«. Po kolesarjenju je sledilo tekmovanje v polžji vožnji, zmagal je tisti, ki je prekolesaril najmanj metrov v največ minutah oziroma najmanj centimetrov na sekundo ali obratno, skratka določeno kratko razdaljo je vsakdo moral prevoziti v najdaljšem možnem času.

Letos nastalo novo naselje počitniških hišic ob hotelu Ribno. FOTO: Miroslav Cvjetičanin
Letos nastalo novo naselje počitniških hišic ob hotelu Ribno. FOTO: Miroslav Cvjetičanin


Po večerji sta sledila še pogovor ter kviz z Martinom Hvastjo in Tadejem Valjavcem. Nedelja je bila dan za še eno kolesarjenje v individualni režiji in slovo do prihodnjič. Med izžrebanci je bil tudi srečnik, ki so ga izžrebali lani in letos, torej se je že drugič udeležil kolesarskega vikenda s Tadejem Valjavcem v Ribnem.

Miha Mišič in Martin Hvastija sta bila glavna animatorja kolesarskega vikenda. FOTO: Miroslav Cvjetičanin
Miha Mišič in Martin Hvastija sta bila glavna animatorja kolesarskega vikenda. FOTO: Miroslav Cvjetičanin

Komentarji: