Kolo iz športnega supermarketa

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Kolo iz športnega supermarketa? Vredno ogleda!

Tokrat sem za vas preizkusila Decathlonovo specialko B'TWIN Ultra 740 CF Team Edition.

Za »resno« kolesarko ali kolesarja se ne spodobi, da za kolesom pogleduje v verižnih trgovinah, ki imajo svoje podružnice v vsakem večjem mestu. Pa vendar je tukaj Decathlonova specialka B'TWIN Ultra 740 CF, ki je vredna ogleda.

Gre za 7,05 kg težek karbonski okvir, opremljen z 11-redno kaseto Shimano Ultegra Di2, oporo krmila in krmilom znamke Deda Elementi ter obroči Mavic Cosmic C40 Elite. Sliši se zelo imenitno, pa saj tudi je. Prvič sem preizkusila elektronske prestave in priznati moram, da so navdušujoče. Le rahel dotik in že ste v višji ali nižji prestavi. Okvir ima dirkalno geometrijo, kar pomeni, da je vozen, vodljiv in odziven, kot se spodobi. Presenečena sem bila nad njegovo odzivnostjo med pospeševanjem in lahkotnostjo pri vožnji v klanec. Prav tako sta me presenetili njegovi stabilnost in odzivnost med spustom, predvsem skozi ovinke. Na koncu velja poudariti, da je specialka B'TWIN Ultra 740 CF kljub dirkalni geometriji še vedno dovolj udobna, da je primerna tudi za premagovanje daljših razdalj.

Kaj pa cena? Cena B'TWIN Ultra 740 CF brez pedalov je 3499 evrov. Cena je še posebno zanimiva, če jo razdelimo po komponentah: Mavicovi obroči so vredni 1590, Shimano Ultegra Di2 pa 1450 evrov, kar pomeni, da za okvir nanese pičlih 459 evrov.

Decathlonovo specialko B'TWIN Ultra 740 CF Team Edition lahko za zdaj naročite le v Decathlonovi trgovini v Ljubljani, dobavni rok pa je mesec dni.

Več iz te teme:

Komentarji: