Konjičan peš od zahodne do vzhodne obale ZDA

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Konjiški popotnik Oliver Tič se je z današnjim odhodom preko luže lotil zahtevnega projekta. Včeraj je začel 6840 kilometrov dolgo pot iz Astorie v zvezni državi Oregon na zahodni obali do Yorktowna v zvezna državi Virginia na vzhodni obali ZDA. "Oli The Walker", kot se je poimenoval, bo pot prepešačil sam, cilj pa načrtuje v letu dni.

Kot je povedal za STA, bo potoval po poti TransAmerica Trail, ki jo sicer premagujejo kolesarji in vodi skozi več nacionalnih parkov, eden bolj znanih je tudi Yellowstone. Prečkal bo skalnato gorovje Rocky Mountains, kjer se bo povzpel tudi na najvišjo nadmorsko višino na prelazu Hoosier Pass (3518 metrov) v Coloradu.

Pot bo Tiča vodila skozi deset ameriških zveznih držav, in sicer Oregon, Idaho, Montana, Wyoming, Colorado, Kansas, Missouri, Illinois, Kentucky in Virginia. Njegovo pot in dogodivščine bo ves čas mogoče spremljati na posebej za to oblikovani spletni strani olithewalker.com, na kateri bo objavljal blog in fotografije iz leto dni dolge avanture.

Kot je dejal velik ljubitelj popotništva, ga žene predvsem želja po pustolovščini ter nenavadnih in vznemirljivih izkušnjah. "Hitro v mladosti sem si zagotovil samostojnost in mir. Nikoli me ni strah, kaj prinese naslednji dan. Vem, da sem materialno preskrbljen. Ampak mir je bil le navidezen. Klic pustolovščine se je ponavljal in ponavljal. Želja in ideje so rasle do trenutka, ko sem se odločil. Želim več, šel bom dlje," je dodal Tič.

Popotnik je leta 2013 in 2014 kar dvakrat prepešačil Slovenijo, a kot je dejal, mu je ta zdaj postala premajhna, zato je poiskal nov izziv. To je zdaj zanj prečkanje ZDA, pri tem pa verjame, da mu bodo tudi izkušnje mnogih, ki so to pot že prepotovali s kolesom, v veliko pomoč.

 

Več iz te teme:

Komentarji: