Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Letošnja legendarna dirka malo drugače

Cebe Triatlon jeklenih 2019 je dočakal Kristusova leta in še vedno ostaja spektakularen!
Naša dirka se že dolgo let trudi za čimbolj čisto in naravi prijazno prireditev in se bomo za to s skupnimi močmi borili tudi v prihodnje. Foto: Mitja Sodja
Naša dirka se že dolgo let trudi za čimbolj čisto in naravi prijazno prireditev in se bomo za to s skupnimi močmi borili tudi v prihodnje. Foto: Mitja Sodja
Polet
20. 8. 2019 | 07:00
20. 8. 2019 | 10:46
6:55
S spremembami bo Cebe Triatlon jeklenih 2019 postal še bolj zanimiv za večjo množico. Smo na razpotju, saj je naša želja napredovati. V zadnjih letih smo malo stagnirali in zato želimo na novo graditi temelje. Spremembe bodo na treh nivojih, ki bodo šle v smeri lažje logistike, bolj zanimivega menjalnega prostora in novega partnerja prireditve.
 

Dodajamo SUP in spreminjamo traso!

Letos smo dodali  kategorijo SUP-arjev, sicer  le enotno moško in žensko kategorijo, verjamemo pa, da se bo prijelo, zato v prihodnje načrtujemo tudi starostne kategorije. Razmišljali smo o plavanju že v tem letu, vendar gremo počasi in vztrajno.

Druga in največja novost pa je sprememba trase, ki se dejansko malo spreminja, pa vendar mogoče ključno za marsikoga. Spreminjamo kolesarski del, kjer bo pot malo daljša in bo kolesarje popeljala v areno biatlonskega centra na Pokljuki. Tam bo omogočena izredno navijaško obarvana menjava kolo – tek, potem pa se bo nadaljeval gorski tek proti Vodnikovi koči in sicer malce drugače kot smo bili vajeni.  Veseli smo, da je te spremembe podprl tudi Biatlonski center Pokljuka.
 

Cilji, želje in podpora Triatlonu jeklenih

Na splošno menimo, da je Triatlon jeklenih ena najbolj legendarnih dirk v Evropi. Žal tega potenciala še ni uspel doseči in srčno upam, da bodo spremembe pripomogle k tem. Radi bi se odprli v svet, se povezali s podobnimi dirkami v tujini in s tem dvignili številke udeležencev. Povečano število udeležencev potrebujemo za utemeljenost organiziranja te dirke, ki jo krovno organizira Turizem Bohinj. Nekaj smo že storili v tej smeri, saj si z legendarnim ARE extreme challengom že izmenjujemo nagrade za podelitve v obliki štartnine.

 

V teh 32 letih je bilo vključenih veliko pomembnih in požrtvovalnih ljudi, ne moremo pa mimo Tofa in našega lokalnega junaka Korla. Vendar osebno ne gledam na imena ampak na vsakega posameznika, ki se dirke tako ali drugače udeleži in jo nosi v srcu. Naj bo to kak harmonikar v Fužini, kaka ploskajoča mama v Uskovnici, kak zadovoljen sponzor, člani vseh društev, ki pomagajo vsako leto na menjavah, ob vodi, nad vodo..

Izpostavil bi tudi duh Triatlona jeklenih:« Pred leti je tekmovalec doživel smolo, da mu je nekdo nenamerno vzel tekaške copate, potem pa mu je od sotrpina žena posodila svoje, ki so bili 2 številki premajhni, pa je šel do konca in bil odličen, pa čeprav so potem vsi nohti …«« Večkrat smo imeli primere solidarnosti na progi, posoja palic, vode, moralna podpora. Osebno pa mi je bilo najtežje lani, ko smo zaradi snega na cilju skrajšali tekaški del.

V letošnjem novembru bomo zaradi napredka in želje po ekipnem delu, zaprosil vse tiste, ki so bliže Triatlonu jeklenih, da se dobimo na nekakšnem Organizacijskem odboru, ki ga imamo željo formirati.
V letošnjem novembru bomo zaradi napredka in želje po ekipnem delu, zaprosil vse tiste, ki so bliže Triatlonu jeklenih, da se dobimo na nekakšnem Organizacijskem odboru, ki ga imamo željo formirati.


Organizacija je krovno pod Turizmom Bohinj, ki prevzame tudi večji del stroškov. Prvi sponzor in s tem soorganizator je Turistično društvo Bohinj, ki sponzorira vodjo tekmovanja v  dogodek. Sledijo tisti glavni, ki nas podpirajo že dolga leta, na prvem mestu je seveda Rodeo team z blagovno znamko Cebe.

Seveda je vsako leto veliko podpornikov , ki nam predvsem pomagajo z nagradami za naše najboljše.  Potem pa so tu nenadomestljiva športna društva, gorski reševalci, posamezniki in posameznice, veliko pa je seveda prijateljev Triatlona jeklenih ali osebnih prijateljev, ki poprimejo za kakršnokoli delo. Hvala vsem in vsakemu posebej!

 

Izzivi Triatlona Jeklenih

Spremljajo nas vse večji in večji izzivi. Pomanjkanje tekmovalcev pomeni manj sponzorjev, stroški, delavci, pa so vsakič isti… V društvih je na žalost vse manj zagnanih članov, predsednikov, na splošno smo vsi vse bolj obremenjeni in ob tem mi je najbolj všeč, da prostovoljcem lahko v zameno  delo na Triatlonu jeklenih ponudimo nočitve v kampu Danica, kar je lahko odličen oddih za marsikoga, ki je rad  v naravi,  je priden, pa še dve noči lahko prespi pri nas…

V letošnjem novembru bomo zaradi napredka in želje po ekipnem delu, zaprosil vse tiste, ki so bliže Triatlonu jeklenih, da se dobimo na nekakšnem Organizacijskem odboru, ki ga imamo željo formirati. Začeli bi z analizo 2019, potem pa bi v letu 2020 pričeli sestavljati lep, nov mozaik.

 Menimo, da je Triatlon jeklenih zaščitni znak, je pa sam kot tak zelo nišen, vsaj za Slovenijo. Naše število udeležencev je začelo padati ob pojavu Oviratlonov, ki so zanimivi in atraktivni, pa vendar se ne morejo meriti z Jeklenimi, ki so sinonim. Verjamemo, da bi to bili lahko tudi v Evropi. Triatlon jeklenih je ena najbolj spektakularnih dirk daleč naokoli tako kot je  Bohinj en največjih biserov daleč naokoli. Naša dirka se že dolgo let trudi za čimbolj čisto in naravi prijazno prireditev in se bomo za to s skupnimi močmi borili tudi v prihodnje. V bodoče si želimo večjega obiska iz tujine, prav tako pa novih tekmovalk in tekmovalcev. Želimo si postaviti Bohinj in Slovenijo na zemljevid tovrstnih športnih prireditev in s tem ponovno orati ledine. Bohinj bo s tem ostal pomemben tudi za slovenske športne navdušence, rekreativce, ki so za nas izredno pomembni, saj trdimo, da v Bohinju ponujamo možnost za udejstvovanje v vseh možnih športih in to v najlepši možni kulisi v Triglavskem narodnem parku.

 
Spreminjamo kolesarski del, kjer bo pot malo daljša in bo kolesarje popeljala v areno biatlonskega centra na Pokljuki. Foto: Mitja Sodja
Spreminjamo kolesarski del, kjer bo pot malo daljša in bo kolesarje popeljala v areno biatlonskega centra na Pokljuki. Foto: Mitja Sodja


 

Še urnik dogajanja:


Prijave se zaključijo 21.8.2019 zvečer.
Dvig startnih številk je v petek med 18.00 in 20.00 uro v prostorih TD Bohinj, na Ribčevem Lazu in med 07.00 in 09.00 uro na prireditvenem prostoru Pod Skalco.
Štart posameznikov je ob 09.30 uri, ekipa pa ob 09.50 uri.
Prvi pridejo na menjavo kaj kmalu po 10.00 uri. Menjave se zaključijo do 11.15 ure.
Menjava kolo -  tek bo na Biatlonskem centru na Pokljuki, s pričetkom od cca 10.30 dalje, zadnji kolesar mora menjati do 13.00 ure.
Na cilju bodo prvi nekje od 11.30 ure dalje, pa do 15.00 ko morajo biti vsi na cilju.
Podelitev bo na Biatlonskem centru Pokljuka ob 17.00 uri.


 

Več na www.triatlon-bohinj.sI

Jure Sodja

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine