Miha Habjan: Nujno začeti pod mentorstvom strokovnjaka

Turno smučanje je zame tista najbolj izpolnjujoča aktivnost v gorah, ki me je v zadnjem obdobju resno prevzela
Fotografija: Miha Habjan. FOTO: Arhiv Polet
Odpri galerijo
Miha Habjan. FOTO: Arhiv Polet

Miha Habjan je IFMGA gorski vodnik, alpinist, plezalec. Sicer iz Ljubljane, zadnja tri leta živi v Markovem blizu Kamnika. Ljubitelj športnega plezanja in plezanja z orodji ter navdušen turni smučar, če se le da nekje, kjer smuča ali pleza prvič. Ali z njegovimi gosti, s prijatelji ali pa z boljšo polovico Majo.
image_alt
Tina Di Batista: Na turo se vedno temeljito pripravite

Kaj zate pomeni turno smučanje?

Najboljši način kako združiti ljubezen do gora in smučanja. Turno smučanje je zame tista najbolj izpolnjujoča aktivnost v gorah, ki me je v zadnjem obdobju resno prevzela in s katero z veseljem odkrivam zanimiva gorska področja, spoznavam nove turno smučarske navdušence in vijugam po belih prostranstvih gorskega sveta. Odklop od ponorele doline, gorniški izziv, »hribovska« meditacija.
 

Najljubši del turno-smučarske opreme?

Elanove smučke model Himalaya.
image_alt
Peter Jeromel: Vsak turni smučar bi moral opraviti tečaj

Najljubše turno-smučarsko podorčje?

Julijske Alpe, gore nad Chamonixom, Dolomiti ter (Južna) Tirolska (Silvreta, Stubaiske, Otztalske in Ortlerske Alpe).
 

Nasvet začetnikom na tem področju?

Najprej si priskrbite kakovostno opremo, nato pa pridobite ustrezno znanje ter začetno kilometrino. Slednje dvoje nujno pod mentorstvom strokovnjaka. Potem pa počasi in pametno nabirajte izkušnje in prehojene ter presmučane višinske metre. Pa čim preje si kupite dober turno smučarski vodnik, kjer boste v dolgih zimskih večerih srkali ideje in si gradili cilje.


Kontakt (kje te lahko najdejo)?

Na polet@delo.si, po telefonu (040 698 650), na mailu (mihahabjan@gmail.com), na Fb: Miha Habjan Mountain guide ali na Instagramu: miha_habjan
image_alt
Tehnika turnega smučanja

Komentarji: