Najboljša zabava na snegu

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Smučarji imamo možnost motorne sani opazovati le na smučiščih. Včasih jih občudujemo in jim zavidamo mobilnost po snežnih strminah, včasih si zaželimo, da bi jih vozili tudi sami.

Zakaj pa ne? Na nekaterih boljših slovenskih smučiščih obstajajo izposojevalnice motornih sani. Še več, na nekaterih tujih smučiščih obstajajo celo izposojevalnice otroških motornih sani. In če napišemo po pravici, rezervirati jih morate vsaj teden vnaprej.

ni podpisa
ni podpisa

Motorne sani so pri nas domena žičničarjev, urejevalcev smučišč, oskrbovalcev gorskih koč in gozdarjev. Skratka, v Sloveniji jih bolj ali manj uporabljamo zgolj za službeno vozilo. Toda v »razvitejših« državah so motorne sani enkratno športno-rekreativno vozilo, ki pa sploh ni predrag špas. Rabljene motorne sani niso drage, prav tako njihovo vzdrževanje ne zahteva bogastva. Svet motornih sank je pri nas v rokah uslužbencev in običajni ljudje, željni avantur, dogodivščin in športne rekreacije si v tem svetu še nismo poiskali prostora.
Najboljše ta hip

Tako kot smo tega vajeni med avtomobili, tudi med motornimi sanmi vsako leto izbirajo sani leta. Torej tiste, ki po strokovnem mnenju nudijo največ za svojo ceno, bi lahko rekli. Najbolj znan svetovni izbor organizirajo strokovnjaki s spletne strani Snowmobile.com. To je spletna stran, na kateri boste dobili največ informacij iz sveta motornih sani. Od »službenih« sani pa vse do tistih, s katerimi izvajajo ekstremno vratolomne skoke. Vmes so tudi take, ki so namenjene najmlajšim ljubiteljem hitrega drsenja po snegu.

ni podpisa
ni podpisa

 Ski-Doo MXZ X 850 E-TEC


Otroško veselje

»Odlične so! Take kot prave, le malce manjše!« sta navadno prva vzklika otroka, ko vidi otroške motorne sani.

Resda so prikupne, vendar še zdaleč niso igrača. Otroške motorne sani so po videzu in vožnji na las podobne velikim motornim sanem, zato so primerne za mlajše generacije, ki šele spoznavajo vznemirjenje in zabavo, ki ju nudi dirjanje po snegu. Te manjše motorne sani privlačnega športnega videza temeljijo na istih mehanskih principih kot veliki modeli in bodo s svojim kompaktnim in zanesljivim motorjem, zavornim in krmilnim mehanizmom za preprosto uporabo ter vzmetenjem in gosenicami vrhunske kakovosti temeljito pripravile mlajše voznike na tisti trenutek, ko bodo prijeli za krmilo »pravih« motornih sani. S pridobljenimi izkuš­njami bo prehod na velike motorne sani povsem enostaven. Le kje se otrok lahko varneje vozi kot pa po zasneženih poljih?

ni podpisa
ni podpisa

 

Več iz te teme:

Komentarji: