Največja otroška športna zabava

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Dopoldne otroški tek, nato največja otroška športna zabava s kar 1.000 smutiji

V nedeljo se je v Dravogradu odvila največja otroška športno-rekreativna prireditev na Koroškem, Mega malčkova zabava, ki je v aktivnem druženju povezala okoli 4000 mladih nadobudnežev in njihovih staršev. Dogajanje se je pričelo že v dopoldanskih urah z Malčkovim tekom na Ravnah, na katerem se je kljub slabšim vremenskim razmeram preizkusilo okoli 400 otrok. Popoldansko dogajanje z več kot 20 različnimi aktivnostmi na več kot 4.500 m2 površin so organizatorji letos še dodatno popestrili s kar 1.000 slastnimi smutiji za otroke, s katerimi so želeli opozoriti na pomen vsakodnevnega gibanja in zdrave prehrane pri naših najmlajših.

Največja športno-rekreativna prireditev na Koroškem, ki je posvečena otrokom in njihovim družinam, se je v športnem duhu pričela že dopoldne v grajskem parku na Ravnah s tradicionalnim Malčkovim tekom z Yippyjem. Tudi letos se ga je udeležilo okoli 400 otrok, ki so letos v nekoliko slabših vremenskih razmerah zagnano pretekli tekmovalni krog ali dva. Na teku je mlade tekače prvič spodbujal tudi Miha Deželak iz Radia 1.

ni podpisa
ni podpisa


Mega malčkova zabava s Hoferjem, ki skozi športno igro in zabavo spodbuja najmlajše h gibanju, je z brezplačnimi športnimi aktivnostmi, ustvarjalnimi delavnicami in živo glasbo v popoldanskih urah na prizorišče v Dravogradu privabila skupno okoli 4000 ljudi. Na več kot 4.500 m2 površin so najmlajše navduševali mobilna plezalna stena, park napihljivih igral, lokostrelstvo, številne športne igre in poligoni, ustvarjalne delavnice, poslikave obraza, nore otroške frizure ter glasbena zabava s Spidijem in glasbenimi gosti. 
Letošnje dogajanje je še dodatno popestrilo rekordnih 1.000 slastnih smutijev, ki so jih za najmlajše v sodelovanju z lokalno slaščičarno Ofsajd pripravili dijaki Srednje šole Slovenj Gradec in Muta pod mentorstvom učiteljic praktičnega pouka kuharstva, Bernarde Klančnik in Planšak Suzane, ter poimenovali Popaj in Rdeča kapica. Zanje so porabili kar 60 litrov naravnega soka, 25 kg banan in ananasa, 15 kg jagod, 5 kg korenčka, 2 kg špinače, tako da dobre energije ne bo manjkalo. Vse sestavine za izdelavo smutijev je prispevalo podjetje Hofer. S smutiji, ki so jih otroci tudi z navdušenjem popili, so želeli organizatorji dogodka opozoriti na pomen gibanja in zdrave prehrane pri najmlajših ter vzgoje v smeri aktivnega življenjskega sloga.

DCIM\107GOPRO
DCIM\107GOPRO

Za organizacijo te največje otroške športno-rekreativne prireditve na Koroškem so organizatorji združili moči z lokalnimi in nacionalnimi akterji. Tako so prireditev z vrsto tematskih delavnic soustvarjali tudi dijaki in mentorji Srednje šole Slovenj Gradec in Muta iz sedmih programskih področji (okoljevarstvo, lesarstvo, gostinstvo, turizem, trgovina, ekonomija in predšolska vzgoja), ki so imeli priložnost svoje znanje preizkusiti v praksi. Bernard Kresnik, ravnatelj Srednje šole Slovenj Gradec in Muta, je ob tej priložnosti povedal: »Iskrene čestitke organizatorjem, saj s to prireditvijo opravljajo družbeno odgovorno delo na področju vzgoje in izobraževanja mladih. Vesel sem, da je tudi naša šola del te zgodbe.«.
Gregor Likar, idejni vodja Malčkovega športa in Mega malčkove zabave, je o dogodku dejal: »Z organizacijo takšnih športno-rekreativnih prireditev želimo spodbuditi najmlajše k vsakodnevnemu gibanju in aktivnemu preživljanju prostega časa. Veseli nas, da se je tudi letos odzvalo tako veliko število otrok in njihovih staršev, ki so to nedeljo preživeli v aktivnem gibanju ter skupnem druženju«.

ni podpisa
ni podpisa

Ekipa Malčkove zabave


Dogodku sta se tudi letošnje leto pridružila  Občina Dravograd, ki želi z dolgoletno podporo dogodku prispevati k spodbujanju športnega dogajanja v občini ter povezovanju občanov skozi niz različnih aktivnosti in prireditev ter podjetje Hofer, ki s svojo družbeno odgovorno in trajnostno naravnanostjo podpira tovrstne dogodke na lokalni ravni, ki vključujejo mlade ter spodbujajo njihov zdrav in aktiven življenjski slog.

ni podpisa
ni podpisa


O Malčkovem športu:
Malčkov šport predstavlja otroške programe, katerih glavni cilji so usmerjeni v vsestranski razvoj otrok, igro, učenje, zabavo in animacijo.  Poslanstvo njihovih programov je usmerjeno v spodbujanje gibanja in aktivnega preživljanja prostega časa najmlajših, kot tudi vzgoja otrok v duhu vrednot, povezanimi z aktivnim življenjskim slogom.
V enajstih letih svojega delovanja so v Malčkovem športu v rekreativnih aktivnostih povezali že več kot  30.000 otrok iz Koroške, Štajerske in Primorske regije. Poletje bodo pričeli s projektom Timu se dogaja!, v sklopu katerega bodo za otroke med poletnimi počitnicami organizirali tečaje rolanja, plavanja, tenisa ter jih popestrili tudi z organizacijo rojstno-dnevnih zabav. Gregor Likar, idejni vodja Malčkovega športa in Mega malčkove zabave
 

Več iz te teme:

Komentarji: