Namig za pod jadra

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Ne daleč stran od žurerskega letovišča Vodice na Hrvaškem, leži mala vasica Jezera. Ribiška vasica, v kateri lahko uživate z vsemi svojimi čuti. Terkizno modro morje, vonj borovcev, predobre ribje specialitete, sprehodi ob morju in po čemer so Jezera v zadnjih letih najbolj poznana – jadranje.
Lokacija je od boga dana jadralcem, saj jo obkrožajo številni mali otočki, vetra pa nikoli ne zmanjka. Jezera so zares našla svoje mesto na navtični karti Jadrana.
In prav v centru, ob rivi, se nahaja jadralni center FreeSpirit Sailing, ki je v to jadralno okolje pripeljal jadrnice slovenskega porekla – Seascape. Hitre, zabavne in odzivne jadrnice, ki so odlične za učenje začetnikov in izpopolnjevanje izkušenih jadralcev. Učenje na Seascapih je še bolj zabavno, saj dajejo zelo dober feedback in vas takoj opozorijo, kaj delate prav in kaj narobe.

ni podpisa
ni podpisa


V FreeSpirit Sailing centru lahko naredite svoje prva jadralne korake, ki se začnejo z začetnim tečajem jadranja. Po opravljenem začetnem tečaju lahko osvežite znanje na krajšem, tridnevnem osvežitvenem tečaju, ali pa nadaljujete z nadaljevalnim tečajem.
Za družine z otroci nudi FreeSpirit prav poseben, prilagojen program. Tečaj se glede na želje družine prilagodi na način, da se vsi člani družine nekaj naučijo, veliko jadrajo in kopajo, SUPajo, raziskujejo otok in prevsem, da teden preživijo kvalitetno, se smejejo in zabavajo.

ni podpisa
ni podpisa


Poleg tečajev FreeSpirit nudi tudi programe za tiste, ki jim je bliže bolj sproščena varianta jadranja in se želijo bolj ali manj družiti, spoznati nove ljudi in pridobiti nepozabne izkušnje.
Za njih so pripravili "Beer, beats and boogaloo" sailing week, ki je kombinacija lahkega jadranja in Garden festivala v Tisnem. Teden jadranja in zabave s Craig Charles funk&soul club-om ter popularnim »craft« pivom bo potekal od 12.7. do 18.7.


Tudi letos, drugo leto zapored, FreeSpirit v poletnih mesecih, od julija do septembra, organizira Chasing Kornati sailing week, kjer se s Seascapi odpravijo na jadralno avanturo na Kornate. Teden dni uživanja v jadranju in nacionalnem parku Kornati je dovolj, da si vsak napolni baterije.

ni podpisa
ni podpisa


Če pa ste vešči jadranja na športnih jadrnicah ali ko se v FreeSpiritu naučite dovolj, si Seascape lahko tudi izposodite. Izbirate lahko mes Seascape18 in Seascape24, evropsko jadrnico leta 2017.


Poleg jadranja si v FreeSpiritu izposodite SUP deske, ki so zadnja leta pravi hit in tudi otroška poletna radost. Ali pa najamete njihova kolesa, se podate v raziskovanje in prekolesarite murterske kolesarske steze, ki vas vodijo ob obali okrog tega prelepega otoka.
FreeSpirit je gostil goste z vseh strani sveta. Od Japonske, do Kanade. Znali so prepoznati vso ljubezen in trud, ki ju FreeSpirit ekipa vlaga v delo in ga dejansko živi. Prepričajte se tudi sami, preberite izjave njihovih gostov na Facebooku in na koncu – obiščite jih in se tudi sami prepričajte :-)
Več informacij in termine jadralnih tečajev in avantur najdete na www.freespirit.center ali na Facebooku FreeSpirit Sailing. Družinam oziroma otrokom nudijo poseben popust.

Barbara Brenčič

Več iz te teme:

Komentarji: