Nikejeva olimpijska očala

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

Vsake olimpijske igre se proizvajalci opreme, ki tekmujejo s svojimi športniki, spustijo v boj za najboljši kos opreme na igrah. Se spomnite prav posebnih Speedovih kopalk LZR Racer, ki jih je prozivajalec plavalne opreme zasnoval skupaj z Naso? Kaj pa zlatih olimpijskih šprinteric Michaela Johnsona iz leta 1996?

Za OI v Riu pa je najbolj znan proizvajalec športne opreme na svetu zasnoval ultralahka in ultradraga sončna očala z imenom Wing, ki se ponašajo z izjemno optično tehnologijo. Po besedah proizvajalca iz Oregona je nemogoče, da vam ta očala, ki so izdelana le v omejeni kolekciji, padejo iz glave in to zaradi posebej oblikovanih "krilc", ki jo prevlečena s posebno gumo, ki tudi ob potenju zadrži vse lastnosti. Ni čudno, da je ta očala letos nosila tudi skakalka v višino Britney Reese.

Leče so posebej zasnovane za atletske steze, saj leče Speed Tint UV odbijajo posebno svetlobo, ki nastaja na atletskih stadionih. Okvir je narejen iz najlona, oblikovan pa s pomočjo 3D printerjev, s katerimi so uspeli v vetrovniku razviti tudi najbolj aerodinamična sončna očala doslej.

Slaba stran: če si jih lahko privoščite, so tako dobri, da boste pozabili, da jih imate na glavi.

1100 evrov, nike.com

Več iz te teme:

Komentarji: