Nočni tek na Kalvarijo

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Univerzitetna športna zveza Maribor (Zdrava zabava) je znana po brezplačnih rekreativnih športnih prireditvah v Mariboru. Ena izmed teh je tudi privlačni Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo. Letos ga pripravljajo 7. oktobra.

Gre za tek po 455 stopnicah, ki vodijo na Kalvarijo (hrib na severni strani Maribora, ki predstavlja vadbeni poligon mnogim domačinom) v soju luči, bakel in svetlobnih efektov. Dogodek je brezplačen, po besedah Klemna Tasiča iz Zdrave zabave pa je »zmaga že samo sodelovanje, ne glede na rezultat, pa če smo na vrh pritekli, hodili ali se plazili.« Najboljše čase namreč dosegajo vrhunski športniki, Kranjčan Matjaž Mikloša ima že 3 zmage na dogodku, njegov rekord pa je neverjetnih 1:44. »Sicer je pa dogodek primeren za vse generacije, lansko leto je sodeloval na primer petletni fant, ki mu volje in vztrajnosti zagotovo ni manjkalo.« je še dodal Tasič.

Prireditev se bo začela v petek, 7. oktobra ob 18. uri, ko bodo organizatorji začeli z zbiranjem prijav. Predhodne prijave namreč niso mogoče in se bodo zbirale kar pred samim startom teka. Kot rečeno, startnine ni, tekači pa se bodo na stopnice podali z nekaj sekundnim časovnim razmikom.  Start tekmovanja bo ob 19. uri.

Rezultati lanskega teka:

Ženske:
1. Jasmina Klančnik 2:58,13
2. Petra Drame   3:08,90
3. Maruša Stremecki    3:21,44

Moški:
1. Matjaž Mikloša 1:45,45
2. Tomaš Maceček 1:51,53
3. Simon Novak   1:52,12

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: