Pametni gadgeti za športne pametnjakoviče

2. del
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Kar s 23-odstotno rastjo inovacij na športnem in fitnes področju se ponašajo tudi na sejmu CES (Consumer Electronics Show), največjem sejmu zabavne elektronike na svetu. V Las Vegasu je  svoje inovacije predstavljalo okoli 3800 podjetij, sejem pa je obiskalo več kot 170.000 ljubiteljev elektronike. Čeprav so bili v ospredju avtomobilska industrija, navidezna resničnost, različni roboti in brezpilotniki, pa je imel pomembno mesto tudi športni del s svojimi pametnimi urami, zapestnicami, pametno obutvijo, pametnimi bejzbolskimi kiji, ki prikazujejo hitrost in druge meritve, in drugimi novostmi.

Na tem sejmu smo tudi mi izbrali svoje favorite med pametnimi pripomočki. Prejšnjič smo predstavili pametno obutev, tokrat se posvečamo senzorjem.

SENZORJI DIGITAL SKI IN RUN ROCKETS

Nemška inovacija digital ski & ski rockets je na letošnjemu CES-u prejela posebno nagrado. Gre za posebne senzorje, ki jih namestimo na smuči (za alpsko smučanje in za tek na smučeh) ali športne copate. Omogočajo takojšnjo analizo gibanja, ki ga lahko spremljamo na sončnih očalih s posebnim zaslonom, pozneje pa seveda tudi na računalniku ali tablici analiziramo hitrost, kote, pritisk in druge lastnosti. Set stane med 320 in 500 evri, več informacij pa bodo v podjetju javnosti predstavili kasneje.

Ustreznega oblikovalca, ki mu bo v krvi tudi hitrost, je prvi mož podjetja HS Inovation GmbH Hermann Schindler po vsem svetu iskal skoraj dve leti. Odločil se je za finska oblikovalca avtomobilov Kallea Keiturija in Mikka Leinonena, ki sta poseben poudarek dala aerodinamiki. Set za smuči je na voljo v beli barvi, set za tekaške copate pa v rdeči.

ni podpisa
ni podpisa

Foto: Digital ski (Facebook)

SENZOR VERT

Majhen senzor Vert je bolj kakor rekreativnim športnikom namenjen profesionalnim moštvom. Pošilja podatke o višini in številu skokov, intenzivnosti in pospešku. Pritrdimo ga lahko na majico ali na posebno oblikovan pas. Kot pravi ustanovitelj podjetja Martin Matak, je glavni namen senzorja Vert, ki stane 125 dolarjev (115 evrov), preprečiti poškodbe športnikov. Podjetje že sodeluje z ameriško odbojkarsko reprezentanco, državno študentsko atletsko zvezo (NCAA) in ameriško športno programsko mrežo ESPN.

ni podpisa
ni podpisa

Foto: myvert.myshopify.com

Več iz te teme:

Komentarji: