Pet najboljših nosilcev za kolesa

Najbolj znani so strešni nosilci koles, vendar tako kot se spreminjajo kolesa, tako se tudi sami nosilci.
Fotografija: Nosilci koles kot nujna kolesarska oprema. FOTO: Arhiv proizvajalca Thule
Odpri galerijo
Nosilci koles kot nujna kolesarska oprema. FOTO: Arhiv proizvajalca Thule

Električno kolo prav gotovo ne morete vpeti v strešni nosilec. Prav tako so gorska kolesa vse večja, težja, okornejša. Podobno je tudi s specialkami, še vedno ne vemo, ali je dobro, če svojega karbonca vpnemo v nosilec neposredno na okvir ...

Predstavljamo vam pet rešitev za prevoz koles. Tokrat smo se izognili strešnim nosilcem.

image_alt
Pedal Mafia in drogomet

 

Thule ClipOn High 2


Registracija je vidna. FOTO: Arhiv proizvajalca Thule 
Registracija je vidna. FOTO: Arhiv proizvajalca Thule 


Najboljša rešitev za karavanske različice avtomobilov, kombije ali skratka za vse, ki imajo dvižna zadnja vrata.

Dvignjen položaj nosilca ohranja luči in registrsko tablico vidne. Ne bojte se, nosilec je dobro zavarovan, vsi deli in stiki med avtomobilom in kolesi so obloženi z gumo, ki omogoča dodatno zaščito. Tudi vsa držala okvirja kolesa so snemljiva, kar omogoča priročno namestitev. Enostavna namestitev na zadnja vrata z edinstvenim snap-on sistemom. Quick-release trakovi so nastavljivi za različne velikosti. Ima tudi raztegljiva vodila za večja kolesa, tudi shramba oz. zlaganje je enostavno, seveda je nosilec na zaklep, da so kolesa varnejša.

Cena: 239 evrov


BNB Rack


Najboljše za SUVe. FOTO: Arhiv proizvajalca BnB
Najboljše za SUVe. FOTO: Arhiv proizvajalca BnB


Idealna rešitev za vašega SUVa, karavana ali tudi kombi. SUV avtomobilov je vse več in proizvajalci so se prilagodili tudi njim. Odlična izbira, lahka montaža, zanesljivost na prvem mestu, tudi kakovost. BNB Rack je pri nas malo manj znana znamka, vendar imajo odlične rešitve za vse tipe vozil.

Cena: 246 evrov
 

Thule Velocompact


Nosilec s pametnim pedalom. FOTO: Arhiv proizvajalca Thule 
Nosilec s pametnim pedalom. FOTO: Arhiv proizvajalca Thule 


Ta model je namenjen dvema kolesoma. Če nimate vlečne kljuke na avtu, potem ta nosilec ni za vas. Thule je znan po svoji priročnosti in funkcionalnosti, seveda tudi kakovosti. Njihovi prtljažniki so večni, pravijo uporabniki. Zahvaljujoč raztegljivim podnožjem koles, ki jih je možno prilagoditi z eno potezo, omogoča transport koles z večjo medosno razdaljo. Za lažje odpiranje prtljažnih vrat ima pametni nožni pedal.

Zelo dobro je zaščiten, zato ne bo poškodoval niti avta, kaj šele kolesa.

Cena: 389 evrov
 

Thule Xpress


Najhitrejša namestitev. FOTO: Arhiv proizvajalca Thule 
Najhitrejša namestitev. FOTO: Arhiv proizvajalca Thule 


Najboljše, kar smo našli v slovenskih prodajalnah! Nosilec za vlečno kljuko avtomobila Thule Xpress 2 je prtljažnik za dve kolesi, ki ima mehke blažilce za zaščito koles. Namestitev je zelo enostavna in kar nas je še bolj navdušilo, je hitrost, s katero ta nosilec namestimo! Dobimo ga že nastavljenega, samo še na kljuko ga namestimo in že je pripravljen za dve kolesi. Ima tudi mehke trakove in dva odsevnika, ki poskrbita za še večjo varnost. Edini minus je, ker nima pametne pedalke, s pomočjo katere nosilec nagnemo naprej, da lahko pridemo do prtljažnega prostora.

Cena: 70 evrov


Menabo Steelbike 3


Odlično in poceni. FOTO: Arhiv proizvajalca Manebo
Odlično in poceni. FOTO: Arhiv proizvajalca Manebo


Odličen nosilec za prevoz treh koles na zadku avtomobila. Pritrjevanje je enostavno s priloženimi trakovi ter brez uporabe orodja. Prav tako je enostavno in hitro nalaganje koles. Ko nosilec ni naložen, ga lahko zaprete, prav tako pri shranjevanju, da zavzame manj prostora. Najboljše, kar lahko dobimo za tri kolesa, ne da bi zapravili premoženje.

Cena: 120 evrov

Komentarji: