Peter Prevc je dominiral tudi med navijači

Fotografija: Peter Prevc 24.3.2016 Ljubljana Slovenija
[Peter Prevc,smučarski skakalci,Ljubljana,Slovenija]
Odpri galerijo
Peter Prevc 24.3.2016 Ljubljana Slovenija [Peter Prevc,smučarski skakalci,Ljubljana,Slovenija]

Slovenski smučarski skoki so dobili novo potrditev v obliki treh nagrad Mednarodne smučarske zveze oziroma glasovalcev njene spletne ankete. Tekmovalec leta v skokih je postal Peter Prevc, zvezda v vzponu Domen Prevc, trener leta pa Goran Janus.

Peter Prevc je v sezoni 2015/16 osvojil vse, kar se je dalo. Postal je skupni zmagovalec svetovnega pokala, dobil je novoletno turnejo štirih skakalnic, osvojil zlato na svetovnem prvenstvu v poletih, priletel do malega kristalnega globusa v seštevku poletov in podrl še tri rekorde: največ zmag v eni sezoni, največ uvrstitev na stopničke v eni sezoni in največ točk v eni sezoni.

V anketi je Prevc zmagal prepričljivo, dobil je 75,85 odstotka glasov. Drugi je bil japonski veteran Noriaki Kasai (14,53 odstotka), tretji Norvežan Kenneth Gangnes (6,94), četrti pa Nemec Severin Freund (2,67).

Zvezda v vzponu je prav tako prepričljivo postal Domen Prevc z 53,75 odstotka. V debitantski sezoni svetovnega pokala je dvakrat osvojil drugo mesto in jo končal na skupnem 14. mestu, na mladinskem svetovnem prvenstvu je bil srebrn. Za njim so končali trije Norvežani, Johann Andre Forfang (18,31), Kenneth Gangnes (18,10) in Daniel Andre Tande (9,83).

Brez Slovenije ni šlo niti med trenerji. Najboljši je postal Goran Janus, ki je z orli seštevek pokala narodov končal na drugem mestu. Janus je zbral 48,60 odstotka glasov, drugi Alexander Stöckl 46,57, tretji Werner Schuster pa 4,84.

Več iz te teme:

Komentarji: